Efterlängtad poäng mot Katrineholm

jonas 17:15 12 januari, 2019 Allmänt

Efter två uddamålsförluster med lite hackande spel var Boltic i stort behov av poäng när matchen mot Katrineholm blåstes igång. Trots en mardrömsstart så blev det 6-6 och en efterlängtad och rättvis poäng. 

Den glesa publiken, knappt 200 pers, fick ännu en gång se ett Boltic som inte alls hängde med i matchupptakten. Gästerna, anförda av Niklas Eriksson, utnyttjade alla Boltics bolltapp på offensiv planhalva och kom i kontring efter kontring. Efter knappa kvarten stod det 1-3 och i det skedet hade gästerna bud på mer, bland annat en straff, som dock satt i stolpen.

Tränare Rosdahl tog timeout och därefter blev det lite bättre ordning i spelet. När halvleken blåstes av hade Boltic knappat in till 3-4 efter mål av Jansson, Främgård och Hesselbom, vilket kändes som ganska smickrande siffror för Boltic. Notberbart är att i Boltic satt Ted Wiklund på bänken hela första halvleken.

Ted visade sin betydelse i andra

I den andra halvleken kliver Ted in på isen för första gången och spelar första kvarten av andra. Då hinner han producera massor framåt  – trots att han verkade lite hämmad av sina ljumskar – och står för två mål när Boltic vänder på matchen och tar ledningen med 5-4. Det blir en tydlig påminnesle över vad Ted betyder för Boltic offensiva spel och en viss förklaring till att spelet inte varit lika bra de senaste omgångarna när Ted inte kunnat vara med.

Men Boltic lyckas inte behålla sitt momentum. Katrineholm bjuds på 5-5 efter ett slarvigt bolltapp på egen planhalva och därefter står matchen och väger. Katrineholm har bra speed i sitt anfallsspel där mycket går genom Niklas Eriksson. Boltic å sin sida skapar ganska många bra chanser men skärpan i avsluten är inte 100 %-ig.

Men när Jocke Jansson pangar in 6-5 inne i straffområdet efter en fin uppåkning av Johan Hellselbom så börjar det lukta två poäng. Det finns chanser för de blågula att göra fler mål, men istället ska gästernas goda förmåga att skapa hörnor till slut ge utdelning. 6-6 sitter på hörna i slutet av matchen. Ett lågt skott som går genom Boltics rus och smiter in mellan benen på Johannes i mål.

Båda lagen skapar några halvchanser, men matchen slutar 6-6, vilket måste anses vara rättvist sett till hela matchen. En viktig poäng som gör att Boltic behåller avståndet ner till de fyra bottenlagen, men samtidigt tappar allt mer mark mot topp 5-lagen. Men sett till lagets nuvarande form så känns det viktigaste att ha kontroll på de lag som ligger efter oss i serien.

Erik Wallman klev av i andra halvlek med vad som såg ut som en knä- eller lårskada. Återstår att se hur allvarligt det är.

I morgon, med eller utan Ted och Erik, har Boltic en bra chans att skapa ytterligare luft mot det nedre kvalstrecket. Men det före detta elitserielaget Tillberga lär inte bli en lätt nöt att knäcka. Låt oss hoppas att Boltic kan undvika en ny mardrömsstart och i stället kan ta kommandot.

Väl mött i morgon!

 

Matchrapport hittar du här.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop