Segern mot LAIK säkrade kontraktet

jonas 16:51 26 januari, 2019 Allmänt

Boltic stod för en riktigt fin prestation när man nollade (!) offensivt starka Laik och kunde vinna med 2-0 (0-0) sedan lagkapten Eriksson gjort två mål i andra halvlek. En skön revansch från magplasket mot IFK Rättvik förra söndagen. Därmed är Boltic åtta poäng och massor av plusmål före Katrineholm under kvalstrecket. Ett ointagligt försprång som gör att Boltic redan nu kan se fram emot spel i Bandyallsvenskan även nästa säsong.

Boltic kom till spel utan Wiklund, Wallman, McIntyre-Andersson och Pallin. Men en smal och sargad trupp – idag spetsad med evigt unge 47-årige Niclas Andersson –  visade maximal moral och beslutsamhet från första minuten. Matchen var jämn och tajt och trots att båda lagen skapade chanser så stod det 0-0 i paus.

I den andra halvleken får Boltic en bra start när Andreas Eriksson snyggt avslutar ett mönsteranfall och ger Boltic ledningen. Efter detta är det gästerna som ligger på framåt, men idag är defensiven klockren. Trots flera Laik-chanser så håller Boltic tätt och i slutsledet kommer en ny spelvändning där bollen till slut landar hos Eriksson som skär in från vänster, rundar målvakten och avgör matchen med sitt 2-0.

boltic-laik-20190126

Kontraktet säkrat

Tack vare dagens seger är kontraktet säkrat. Boltic står på fina 20 poäng, fem ifrån elitseriekval. Det innebär att de avslutande fyra omgångarna kan spelas utan kniven på strupen, men knappast med chans att nå elitseriekval heller. Det ”avslappnade” tabelläget känns extra bra inför ”Publikmatchen” 9/2 när Gripen kommer på besök och vi hoppas att fri entré och bred marknadsföring ska kunna locka en ganska stor publik.

Det säkrade kontraktet innebär också att föreningen redan nu kan påbörja arbetet med truppen och föreningens fortsatta utveckling inför säsongen 19/20. En säsong som i bästa fall blir den sista som spelas under bar himmel. För sedan är det ju tänkt att det nya iscentret ska stå klart.

Tack till grabbarna för deras fina prestation idag! Ni har varit grymt starka i avgörande lägen denna säsong!

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop