Seger, publikfest och klirr i kassan

jonas 10:05 12 februari, 2019 Allmänt

När Boltic äntligen – efter många försök – lyckades besegra Gripen Trollhättan (5-4) var det inte bara en skön sportslig framgång, det var också en höjdare av fler skäl. Trots duggregn hela morgonen letade sig nästan 800 personer till ett blött Tingvalla denna gratismatch. Det gjorde att föreningen totalt drog in långt över 100 000 kr på denna match.  Så inte undra på att det smilbanden pekade uppåt både på lagkapten Eriksson (1 mål och 3 assist) och kassör Jansson.

boltic-gripen-2019-02-09_2

Matchen mot Gripen inleddes starkt av hemmalaget som gick fram till 2-0 ganska snabbt efter tidigt hörnmål av Ottosson och frilägesmål av Wennerström. Men hela matchen skulle bli spännande och jämn, där gästerna tack vare hörnskytte, frislag och ett Boltic-självmål hela tiden var hack i häl på de blågula.

I halvtid stod det 2-1, men i den andra halvleken pendlade Boltic mellan att leda med ett eller två mål. Eriksson och Backman var förgrundsfigurer offensivt i en match som slutade 5-4. Då hade Boltic bjudit på några riktigt fina spelmål och Gripen hade kontrat med en frislagsprojektil av Gripens Markus Eriksson. Däremellan hade Johannes Gustafsson och Gripen-keepern svarat för några riktigt svettiga räddningar var.

Match som ger ett bra avstamp

För Boltic var segern inte bara värd två poäng och förbättrad tabellplacering så här i slutet av serien utan också ett viktigt avstamp inför den intensiva period som snart börjar där truppen inför 19/20 ska formas och arbetet med nya sponsoravtal ska inledas. Föreningens ambition är att ta ett kliv till både vad gäller ungdomsverksamheten och a-laget. Som ordförande Sören Strömberg påtalat så kommer föreningen skynda långsamt, men ambitionen är att sätta full fart i februari med att skapa förutsättningar för kommande säsong, som också kan bli den sista under bar himmel.

Den goda stämningen på Tingvallas läktare var på samma höga nivå som stämningen under den sponsor- och företagarträff som arrangerades i samarbete med Ninetech och CloudPro från Karlstadkoncernen Combined Excellence.

”Kul att känna den positiva stämningen under vårt gemensamma event. Det känns som att näringslivet står bakom Boltic och att vi har alla möjligheter att ta ett kliv uppåt på intäktssidan inför kommande säsong. Men det är ett hårt jobb som väntar nu i vår, men vi är flera personer som hjälps åt, så det ska bli kul.”, säger Jonas Aronsson i Boltics marknadsgrupp.

Nu väntar två svåra matcher innan serien är slut. Först tabelltvåan Nässjö borta och sedan serieledande Åby Tjureda på hemmaplan. Vore kul om Boltic kan vara med och påverka resultatet i tabelltoppen.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop