Från årsmötet: ”Betryggande eget kapital”

jonas 10:58 28 juni, 2019 Allmänt

Boltic kallade till årsmöte och kunde redovisa ett överskott på närmare 1,5 miljoner kronor för den gångna säsongen, vilket därmed gör att Boltic nu har ett betryggande eget kapital att luta sig mot.

”Det betyder jättemycket för långsiktigheten. Men vi kommer vara väldigt varsamma med vårt kapital och inte göra några chansningar. Vi ska investera i framtiden för både ungdomar och elitlag.”, säger ordförande Sören Strömberg.

Bakgrunden till det överskottet är en stor extraordinär intäkt i form av ett arv där en privatperson donerat en betydande summa pengar till Boltic som en del av sitt arv vid dennes bortgång. Något som naturligtvis är en helt fantastisk och generös handling för vår förening. På önskan av dennes anhöriga så förblir dock donatorn anonym.

”Enligt bandyförbundet är vi nu en av de bandyföreningar med störst eget kapital. Men vi får inte glömma att vi har en väldigt låg omsättning och måste bygga upp vår intäktssida rejält för att också kunna ta på oss större kostnader och växa som förening. Men vi ska göra det i en sund takt så att både elitlag och ungdomslag mår bra. Vi kommer agera långsiktigt och ansvarsfullt i alla lägen. Och vi är väldigt beroende av att få med oss publik och sponsorer i ännu högre grad för att nå dit vi vill med föreningen. Det egna kapitalet ger oss bättre arbetsro.”, fortsätter Sören Strömberg.

I övrigt noterades följande från årsmötet:

  • Årsmötet klubbade igenom en förändring i stadgarna så att styrelsen nu kan bestå av ordförande samt 4-6 ledamöter, istället för 4 st som var maximalt antal tidigare.
  • Ordförande Strömberg omvaldes till ordförande 1 år till. Rickard Nilsson valdes ytterligare 2 år. Håkan Jansson och Lennart Wickström kvarstår i 1 år till och Hasse Persson som suppleant 1 år.
  • Boltic Ungdom valde in 2 nya ledamöter: Joakim Pettersson och Hans Ericsson.
  • Henrik Nilsson, som bl.a. är känd för att ha hjälpt Boltic genom sin rekonstruktion, var årsmötets ordförande. Han har även blivit invald i svenska bandyförbundets styrelse.
Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop