Boltic slipar formen med dubbla matcher

IF Boltic 10:59 27 september, 2019 Allmänt

Med en dryg månad kvar till seriepremiär slipar Boltic på formen. I helgen väntar två matcher i den allsvenska Supercupen, mot seriekollegorna Gripen och Kungälv.
– Jag vill se att ambitionen och viljan finns där. Resultatet är inte superviktigt i det här skedet, säger nye huvudtränaren Kaj Nordin.

Boltic inledde träningsmatchandet med en förlust mot Lidköpings AIK förra helgen. 3-5 på tavlan, men Kaj Nordin var ändå nöjd med vad han såg på isen.

– Det var vår första match på stor plan och med tanke på det så såg det bättre ut än vad jag hade förväntat mig, säger Nordin.

– Många av de andra lagen ligger långt före oss, eftersom de kan gå på stor is tidigt. För oss sken det igenom vid ett par tillfällen att det blev lite vilset. Vi är vana med att spela på rink, det är en jäkla skillnad, säger Nordin.

Supercupens gruppspel följs av ett slutspel i Örebro 12-13 oktober, dit de fyra gruppvinnarna tar sig. För att Boltic ska vinna gruppen krävs två rejäla segrar, något som kanske inte är rimligt att begära. Gripen har inlett säsongen starkt och körde över Kungälv med 11-1 och besegrade LAIK med 3-2.

– Det blir tuffa matcher, helt klart. Vi ska ge Gripen en match så får vi se, säger Nordin.

Två matcher till innan premiären

Innan seriepremiär ska Boltic också hinna med ett miniläger i Vålberg och matcher mot Rättvik och Örebro. Chanser att forma den taktik och spel som tränare Nordin vill se på isen i vinter.

– Vi har en superambitiös spelargrupp, ett fantastiskt bra gäng. Det är ett ungt lag, men där det också finns rutin i form av exempelvis Erik Wallman och Ted Wiklund. Det känns som en bra mix.

– Vi ska vara ett skridskostarkt lag som ska vara jobbiga att möta. Jag vill gärna spela anfallsinriktad bandy som ska vara rolig att se på, det ska hända en del, säger Kaj Nordin, som under sin långa spelarkarriär gjorde sig känd som en elegant skridskoåkare med ett fruktat skott.

Du hade en del temperament också om jag minns rätt. Finns det kvar?

– Haha, jo så var det. Jag har lugnat mig med åren och blivit lite mer nyanserad. Men visst, det kan nog hetta till om det är situationer. Vi får se när det blir lite mer tävling. En vinnarskalle går aldrig ur, idrott går ut på att vinna, säger Lesjöforssonen Nordin.

Vid sin sida har han Pål Hansen och kring laget finns också Ryno Lindqvist och Peter Johansson med. Boltic åker till helgens matcher med full trupp. Fyra nya ansikten finns att spana in i år:

  • Gustav Andersson, forward från norska elitserielaget Konnerud,
  • Gustav Jansson, mittfält/forward från elitserielaget IFK Vänersborg. Har främst spelat med klubbens J20-lag.
  • Daniel Aspengren, mittfält/forward från allsvenska Rättvik.
  • Max Sundelius, målvakt från Villa Lidköping med rötterna i Vänersborg.

Sedan tidigare står också klart att Markus Elfström gör comeback. På förlustkontot finns Filip Pallin, Carl-Albin Bodin och Christian Tellin.

Här hittar du resultat från Supercupen

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop