Dubbla kryss under helgen – Backman i storform

IF Boltic 11:44 30 september, 2019 Allmänt

Två oavgjorda matcher blev facit från helgens cupspel. Men, det var två matcher av helt olika karaktär. En som sken lite extra var Gustav Backman som stod för sex av Boltics nio mål.
– Jag ska inte klaga, säger Backman.

Gruppspelet i den allsvenska Supercupen avslutades för Boltics del under helgen. På lördagen stod Gripen för motståndet. Laget från Trollhättan räknas som vanligt som en av seriefavoriterna och har inlett försäsongen starkt. Det var också Gripen som hade kommandot i princip matchen igenom och gick till halvtidsvila med en 4-2-ledning. Boltics båda mål inprickade av Gustav Backman.

– Gripen pressade oss högt och vi tappade en del boll i dumma lägen, vilket gjorde att de kunde göra enkla mål, säger Gustav Backman.

– Vi får snacka igenom hur vi ska hantera när motståndarna sätter hög press på oss.

I andra halvlek lyckades Boltic bättre, och framför allt Backman. Efter paus både reducerade och kvitterade Boltic genom nya Gustav Jansson, i en defensiv mittfältsroll, och nämnde Backman. Gripen kontrade dock med att återigen gå upp i en tvåmålsledning. Men under matchens sista tio minuter visade Boltic att den hårda försäsongen har gett resultat. Backman gjorde sitt fjärde och femte mål för dagen när han inom loppet av några minuter fixade 5-6 och 6-6, som också blev slutresultatet.

– Vi fick jaga i princip hela matchen och visade att vi inte lägger oss ner och ger upp. Det såg vi många gånger förra säsongen också, säger Backman

– Samtidigt gäller det att vi tar tag i det från början och inte hamnar i liknande situationer. Vi åker och gömmer oss lite när det är jämnt, säger Backman.

Trevande mot Kungälv

I och med att det inte blev seger mot Gripen var söndagens möte med Kungälv mest av akademisk karaktär, inget av lagen hade möjlighet att ta sig vidare till slutspelet. Kanske speglade det också spelet, där Boltic inte kom upp i samma klass som mot Gripen. Och, det blev även en omvänd matchbild. Boltic tog ett tidigt grepp och gick upp i en 3-1-ledning i paus. Men Kungälv lyckades reducera och kvittera innan domaren blåste av.

– Kungälv låg väldigt lågt med sitt försvar och vi fick svårt att nå in bakom. De spelade väldigt kompakt och vi körde fast, fick inte till något riktigt hot, säger Backman som helt klart var helgens utropstecken med sina sex mål.

Sundelius i målet

Räknar vi även in två mål i förlustmatchen mot LAIK är nu Otterbäckensprodukten uppe i åtta mål på tre matcher – imponerande!

– Vi har kört på väldigt bra på försäsongen och det är många som är i väldigt bra fysisk form. Det känns dumt att klaga för egen del, säger Backman.

Noterbart är också att 20-årige Max Sundelius har vaktat målet i samtliga tre matcher så här långt. Johannes Gustavsson, som skämt bort oss med sitt målvaktspel under de senaste säsongerna, lider fortfarande av en skada han drog upp på fotbollsplanen tidigare i somras.

– Max har gjort det jättebra och det känns skönt att vi har en bra konkurrenssituation när Johannes kommer tillbaka, säger Backman.

Nu har Boltic en hård träningsvecka framför sig, som avslutas med heldag på lördag med två ispass, teori och kvällsaktivitet.

Matchfakta mot Gripen

Matchfakta mot Kungälv

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop