Backman borta när Boltic lirar dubbelt

IF Boltic 18:53 29 november, 2019 Allmänt

Förra helgen blev en succé med full utdelning hemma på Tingvalla. Nu drar Boltic på turné för att försöka upprepa bedriften. Men man får göra det utan sin vassaste målskytt, Gustav Backman. 

UNIK och Skutskär står för helgens motstånd. Båda lagen är nykomlingar och har också haft det tufft i inledningen av säsongen. Båda lagen har spelat in två poäng på fem omgångar, att jämföra med Boltics sju. Boltic ligger bra med i toppen av tabellen på en fjärdeplats, poängen bakom en topptrio med åtta pinnar. Men Boltic får alltså klara sig utan spetsen Gustav Backman i helgens matcher.

Gustav3

– Jag har haft ont i ljumskarna och varit hos läkare och sjukgymnast. Det visade sig att problemet kan vara höfterna. Vi får se, i värsta fall måste det kanske opereras. Vi får se vad röntgen visar. Det känns riktigt tungt, säger Backman.

Ett tungt besked såklart, men i övrigt är alla tillgängliga, meddelar tränare Kaj Nordin. Hans lag kommer rimligtvis med gott självförtroende efter den blytunga segern mot seriefavoriterna Falun i söndags.

– Vi ska fortsätta och bygga vidare på vårt sätt att spela; Mycket tålamod, starka i defensiven och vara kreativa, säger Nordin.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop