Dubbelt Dalarna på Tingvalla

IF Boltic 10:47 22 november, 2019 Allmänt

I helgen väntar en riktig superhelg på Tingvalla med dubbla hemmamatcher. Både lördag och söndag reser motståndet hit från Dalarna.

Boltic har inlett säsongen i mellanmjölkens anda; en vinst, en oavgjord och en förlust – med en målskillnad på 14-16. När nu dubbla hemmamatcher väntar är det såklart en finfin möjlighet att göra ett lyft uppåt i tabellen. Boltic är som vi vet svårslaget hemma på Tingvalla.

– Det ska bli kul, alla i laget är friska och krya och Johannes Gustavsson gör årsdebut i mål, säger tränare Kaj Nordin.

– På pappret är det två olika lag med det är en väldigt jämn serie och för oss gäller det bara att ha ett bra spel genom båda matcherna, säger Nordin.

 

D5705323-56B9-466C-854B-3A7040071F46

Motståndet då?

På lördag är det Borlänge. Tippade att hålla till i botten och har också inlett säsongen svagt. En poäng och 8-18 i målskillnad vittnar om att dalalaget sannolikt kommer få det tufft i vinter. Men, bandyallsvenskan är en lurig serie och i princip i varje omgång hittar man minst en skräll. Det gäller att hemmalaget är på tå, sätter upp ett högt tempo och utnyttjar sin högre grundkapacitet.

Söndag blir det, i alla fall på pappret, betydligt tuffare. Falu BS pekas av många ut som klar favorit till seriesegern. Laget som ramlade ur elitserien ifjol har värvat imponerande, då de bland annat plockat hem landslagsmålvakten Patrik Hedberg från Hammarby och VSK-mittfältaren Mikael Olsson. Laget visade fin form på försäsongen och tog hem den allsvenska Supercupen, men har inte sett riktigt lika vassa ut under de inledande tre omgångarna av serien. Resultatraden är i princip identisk med Boltic och man ligger på platsen ovanför i tabellen. En superintressant match, där Boltic kan dra fördel av en något trevande form hos topptippade Falun.

– Det kommer att bli två tuffa fighter till helgen, men vi ser fram emot det! Och efter matchen senast mot Skutskär tror jag vi alla känner att vi är tillbaka på banan igen, säger viktiga offensiva vapnet David Forsell till den egna hemsidan.

Väderprognosen säger än så länge uppehåll och kring 5 plusgrader. Det vore väldigt trevligt att slippa en ny regnmatch.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop