Oavgjort mot ÖSK efter sent insläppt mål

jonas 21:25 16 november, 2019 Allmänt

boltic-osk-20191119

Hesselbom och Wennerström var pigga när Boltic nådde kryss, 4-4, i en regnig match mot ÖSK. Boltic var i underläge, men efter hörnmål av Hesselbom och ledningsmål i 85:e minuten av en frispelad Wennerström luktade det seger. Men ÖSK:s utmärke Sebastian Brandt såg till att lagen lämnade vattenpölen… förlåt, isparketten, med varsin poäng efter mål i sista minuten. Ganska rättvist.

Boltic och ÖSK har följt varandra i tabellen de senaste säsongerna. I år kanske det blir samma visa? Inför dagens möte stod båda lagen på två poäng. ÖSK, ofta med höga ambitioner inför säsongsstart, kom från en svidande förlust mot Katrineholm hemma i Bern Arena, medan Boltic blivit sönderkontrade i Nässjö – trots ganska bra spel.

Under första halvlek, när regnet mest duggade, är det Boltic som är spelförande och skapar flest chanser. Efter bara fem minuter håller sig Jonas Wennerström framme i straffområden och snappar upp en lös boll. Han sätter säkert 1-0 och Boltic trummar på. Efter en kvart har Boltic en bra chans men ÖSK vänder spelet och kommer 2 mot 2. I denna situation dömer domaren straff efter att Karl Bergstrand varit för hård. Filip Bergman i ÖSK sätter säkert 1-1.

Boltic fortsätter skapa mest, utan att det för den sakens skull bjuda på offensiv gladbandy. Johan Hesselbom får fritt skottläge i matchminut 25 efter en misslyckad hörna och dunkar in 1-1 med ryggen vänd från målet. I detta skede finns bud på fler mål för hemmalaget. Bland annat får Ted Wiklund fint skottläge till höger i straffområdet. Men ÖSK ska snart replikera. På hörna smäller Filip Bergman in sitt andra mål. 2-2 står sig halvleken ut.

Mer svårspelat i andra halvlek

Lagom till andra halvlek övergår duggregn till spöregn och spelet påverkas så klart av detta. ÖSK kommer dock ut mer bestämda i både defensiv och offensiv. Utan att föra spelet kändes ändå ÖSK stundtals som det bättre laget och man skulle få utdelning. 2-3 kom i matchminut 52 efter ett riktigt fint anfall där ÖSK:s Sebastian Brandt från sin vänsterkant hittar in med en smörpass till en fritt framstormande Hugo Sundberg som helt fri till höger i straffområdet bara behöver raka in bollen i mål.

Efter detta har Boltic mycket boll men har svårt att skapa heta chanser. Både Andreas Eriksson och Ted Wiklund neutraliseras all som oftast av ett samlat ÖSK-försvar. Det blir till slut ett hörnmål (säsongens första) som gör att Boltic kan kvittera. 3-3 kommer efter ett välriktat skott av Johan Hesselbom. Skönt! Och viktigt att någon hörna då och då letar sig in i mål.

Sista kvarten är ett ställningskrig. ÖSK är farliga i sina spelvändningar men Boltic har mest boll. Till slut kommer ledningsmålet för de blågula. Jonas Wennerström står rätt placerad igen när bollen efter lite kalabalik hittar fram till honom mitt i straffområdet. Distinkt sprätter han in 4-3 när det bara återstår fem minuter av matchen.

Med massor av vatten på isen och en klocka som tickar upp mot 90 minuter känns segern allt närmare. Men ÖSK får en sista chans och kommer upp på vänsterkanten. Sebastian Brant drar iväg ett skott från ganska snäv vinkel som letar sig in på något sätt. Matchen slutar 4-4 och det är totalt sett ganska rättvist. Både Boltic och ÖSK står därmed på tre poäng efter tre spelade omgångar.

Matchrapport hittar du här

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop