Premiärseger efter målfyrverkeri av Backman

jonas 17:39 2 november, 2019 Allmänt

Boltic inledde årets Bandyallsvenska med att besegra Tillberga med 7-4 (4-0) inför en glad hemmapublik. Det blev onödigt spännande i andra halvlek, men till slut en relativt klar och väldigt rättvis seger, där Gustav Backman noterades för fyra fullträffar.

Det var ett hemmalag med tre ynka träningspass på stor is i ryggen som mötte ett Tillberga som kunnat träna inomhus i ABB Arena sedan tidigt i höstas. Samtidigt var det ett på pappret starkare Boltic som skrinnade ut på ett nyspolat Tingvalla idag. Lite svårtippat läge alltså.

Men Boltic får en drömstart när Gustav Backman hittar nätet redan efter 15 sekunder.  Via straff och ytterligare ett spelmål fullbordar Backman ett äkta hat trick innan lagkapten Andreas Eriksson sätter 4-0 på kontring – ett riktigt mönsteranfall! – alldeles i slutet av halvleken.

”Vi fick en väldigt skön start på matchen, men lite för mycket upp och ner i första halvlek kan jag tycka. Vi får ju snabbt mål, men sedan en utvisning på Wallman. Då gick vi ner oss. Tur att Max Sundelius räddar ett friläge, för sedan kommer vi tillbaka och får in några bollar”, summerar Backman sitt lags prestation för första halvlek.

Lyckad time out när Boltic kunde avgöra matchen i slutskedet

I den andra halvleken får Boltic tidigt in 5-0 via Jocke Jansson, men spelet är inte riktigt på topp. Det som borde blivit en säker seglats mot två poäng blev en lite skakigare resa.

”Det känns som vi kommer ut lite loja i andra, precis det vi sa inte skulle hända. Det blev glapp mellan lagdelarna och de började göra mål på oss. Det kändes ändå ok fast de gick upp till 5-4 för vi skapade ändå lägen”, summerar Backman.

Direkt efter Tillbergas reducering till 5-4, med dryga kvarten kvar att spela, tar Boltic-tränaren Kaj Nordin time out och försöker få de blågula att lugna ner spelet och ha lite mer tålamod i speluppbyggnaden.

”Kaj sa att vi skulle släppa ner axlarna lite och sluta stressa. Vi hade ju lägen,  med det handlade om att sätta dem”, säger Backman

Det blev en lyckad time out. Strax därefter sätter Backman 6-4 framspelad av Ted Wiklund och några minuter senare håller sig Jansson framme och pangar in 7-4 i straffområdet. Matchen är avgjord och två sköna poäng bärgade.

”För min del var det skönt att starta med fyra mål. Jag har annars haft en jobbig vecka med feber. Jag kände mig inte 100 % idag. Fick kramp i låren efter paus, men jag kom igång igen. Hela laget gör en bra match. Det har märkts på träningarna att det har närmat sig premiär. Vi har haft en bra träningsvecka och varit sugna på att serien ska starta”, summerar Backman sin och lagets prestation.

Målskyttar

  • Backman 4
  • Jansson 2
  • Eriksson 1

Matchrapport hittar ni här.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop