Stark insats när Falu BS besegrades!

jonas 15:40 24 november, 2019 Allmänt

boltic-falubs_191124Boltic tog full pott denna helg sedan Falu BS besegrades med 4-2 (1-1). Det var en riktigt bra insats av de blågula över hela planen. Tack vare segern klättrar Boltic upp i toppskiktet av den något haltande tabellen.

Annars hann första halvlek knappt börja förrän gästerna tog ledningen via en frispelad Mikael Pettersson. Därefter var det dock Boltic som hade både bollinnehav och skapade chanserna. Hemmalaget hade bra fart under skridskorna, vilket tvingade fram inte mindre än åtta utvisningar för Falun under matchen. Kvitteringen skulle dock dröja ett tag. I mitten av halvleken, som nog är en av de bättre på flera år faktiskt, har Boltic ett frislag i stolpen. Strax därefter utvisas gästernas lagkapten Pär Bäckmans och minuten senare bombar Jocke Jansson in 1-1 på en vänsterhörna.

Trots flera bra chanser i slutet av halvleken, däribland en straff av Gustav Backman som Patrik Hedberg räddar, så står sig resultatet halvleken ut. Så långt hade Boltic dominerat spelet ganska ordentligt.

Ottossons 3-2 mål avgörande

I den andra halvleken kommer gästerna ut som en delvis nytt lag. Man uppträder mer energiskt och flyttar upp spelet. Redan första fem minuterna har gästerna skapat mer än under hela första halvlek. 1-2 känns därför inte helt ologiskt sedan Mikael Olsson fått mer eller mindre öppet mål och sprätter in bollen förbi en överspelad Johannes i Boltic-målet.

Boltics replik kommer bara några minuter senare. Även denna gång på hörna. Johan Hesselbom visade varför han är en av lagets vassaste skyttar. 2-2 och matchen kändes helt öppen.

Andra halvlek präglas av ganska böljande spel åt båda håll. Falun fortsätter att dra på sig många utvnisningar, vilket hindrar dem att få grepp om matchen. I varje mål stod två för dagen riktigt vassa målvakter som motade de mesta i chansväg. Verkligen kul att se Johannes vara tillbaka i så gott slag efter sin svåra skada.

När klockan närmar sig 80 minuter kommer så början på avgörandet. Jocke Jansson får in ett fint pass från vänster. Albin Ottosson kommer stormande mot högra stolpen och placerar snyggt in bollen hög upp till höger bakom en chanslös Hedberg.

Falun tar time out, men nästan direkt efter denna hittar Jansson fram till Wennerström som avgör matchen med sitt 4-2. I slutskedet får Boltic en ny straff. Men tyvärr samma utfall som första gången. Hedberg räddar och Backman får gå mållös av planen. Detta är av mindre intresse då Boltic spelar av de sista minuterna ganska komfortabelt. 4-2 innebär att Boltic nu står på 7 poäng och har tätkänning i tabellen.

Totalt sett en riktigt bra match av grabbarna! En laginsat som det brukar heta. Nu ser vi fram emot nästa helgs bortaturné.

Matchrapport hittar du här

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop