”Vi fick en behaglig match” – Ted summerar krossen mot Borlänge

jonas 20:21 23 november, 2019 Allmänt

boltic-borlange_20191123Duggregn – som vanligt – när Boltic spelar på Tingvalla, men denna gång en helt okej is. Det tog inte många minuter förrän en av matchens förgrundsfigurer Ted Wiklund (2+2 idag) fick sätta säsongens första mål. Resten blev något av en transportsträcka och en övning i speluppgyggnad och anfallsspel. När domaren blåste av tillställningen stod det 10-0 på resultattavlan i en av de mest odramatiska matcherna på Tingvalla sedan Sandviken besegrades med 9-4 i början av 2000-talet.

Boltic var flera nummer för stora för Borlänge, som inför denna säsong tappat flera tongivande spelare. Att det skulle bli seger var helt enligt förhandstipsen, men 10-0 (3-0 i halvtid) är ändå ett resultat som är över förväntan sett med blågula ögon. Mest glädjande idag, förutom att Ted såg riktigt pigg ut, var att Johannes kunde göra comeback i målet och att vi fick se fem tvåmålsskyttar. (Andersson, Hesselbom, Jansson, Wiklund och Backman.)

Webbredaktionen ringde upp Ted på lördagkvällen medan han satt och kikade på reprisen av LAIK-Falun på Bandyplay. Så här summerar han matchen:

”Jag tycker det kändes bra för egen del. Alla gör det bra. Vi är favoriter i denna match och vi gör rätt saker. Det är inte bara att spela av matchen. Vi jobbar mycket med speluppbyggnad på träningarna och fick möjligheten att bygga vidare på vårt spel idag. Men överlag fick vi en behaglig resa och behövde aldrig gå på max. Så det känns bra i benen inför mötet med Falun i morgon. Jag tror de fick kämpa lite hårdare för sin seger mot LAIK idag.”

Ted, som plågades av sina ljumskar nästan hela förra säsongen känner sig helt återställd nu,

”Jag har inte känt något i ljumskarna under inledningen av säsongen. Problemet förra säsongen var att jag aldrig vilade tillräckligt. Vi behövde poäng och jag körde på. Inför den här säsongen har jag tränat upp ljumskarna lite extra.”

”Stor skillnad att möta Falun”

I morgon väntar seriefavoriten Falu BS som haft en något knackig inledning på säsongen. Men Ted räknar med en riktigt svår match i morgon:

”Det kommer bli rätt stor skillnad jämfört med idag. Det ska bli jättekul att möta Falun som har många elitseriespelare. Mikael Olsson måste vi se upp extra med och Patrik Hedberg är bra i målet. Men på Tingvalla har vi alltid segerchans.”

Vi ses på Tingvalla i morgon kl 13!

 

 

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop