Dubbla segrar på bortaplan!

jonas 17:23 1 december, 2019 bandyallsvenskan 2019/2020

Boltic lyckades ta full pott under helgens bortamatcher mot  UNIK och Skutskär. Därmed ligger Boltic på en tredjeplats i tabellen, bara en poäng bakom överraskningen Katrineholm som väntar på Tingvalla nu på lördag. 

dubbla-Bolticsegrar-unik-skutskar_191201

Det blev som sagt en lyckad helg. Förhoppningar om två segrar fanns på förhand, men jobbet ska göras också. Och grabbarna gjorde verkligen jobbet!

Först besegrades UNIK med 6-3 (2-2) i en match som stundtals ägdes av Uppsalalaget i första halvlek, men där Boltic samlade ihop sig och lyckades dra ifrån i andra halvlek anförda av bland andra Gustav Jansson som blev tvåmålsskytt. Ett stort smolk i bägaren blev dock den knäskada som Johannes G drog på sig tidigt i matchen. Enligt Boltics lagledare Peter Johansson hoppade Johannes knä ur led, för att sedan hoppa rätt igen. Läkarundersökning i veckan väntar och därefter vet vi mer. Men det känns bekymmersamt att vi behöver addera Johannes till den skadelista där Backman redan återfinns. I Johannes frånvaro gjorde dock Max Sundelius två riktigt stabila matcher ska tilläggas!

Under söndagen väntade ett Skutskär som blivit krossade av LAIK dagen innan. Boltic dominerade första halvleken och kunde gå till ledning med 5-1 i halvtid sedan vi fått se prov på både hög press, en hörna och lyror som resulterat i mål för de blågula. I den andra halvleken spelar Boltic mest på resultatet och det går bra fram tills slutskedet av matchen då de gröngula först får in 2-5 i 80:e minuten och sedan både 3-5 och 4-5 på stopptid. Då kändes det minst sagt lite stressigt ett tag, men Hesselbom och Wennerström såg till att punktera matchen runt 95:e minuten. 4-7 var rättvist och Boltics fjärde raka seger.

Imponerande bredd hittills

Det som är mest talande hittills under säsongen är bredden. Flera spelare medverkar offensivt. Målen kommer på både hörnor, långt spel och klapp-klapp. Många lag skulle bli uddlösa utan sin tänkte skyttekung, men hittills har Boltic klarat sig bra utan Backman – även om han givetvis är saknad. Nu har Boltic förvisso mött tre på pappret svaga lag (Borlänge, Unik och Skutskär), men det förtar inte prestationen hittills.

Toppmöte mot Katineholm på lördag

Nu väntar en annan stor överraskning, nämligen serietvåan Katrineholm. Laget som fick kriga för nytt kontrakt förra säsongen har verkligen fått till det i höst. Anförda av IFK Motala-lånet Erik Lisell och stekhete anfallaren Niklas Eriksson har de blåröda tagit skalp efter skalp. Idag tog man en klar seger på bortaplan mot Falu BS. Mycket imponerande och verkligen uppdukat för ett spännande toppmöte på Tingvalla nu på lördag.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop