En poäng på två matcher mot LAIK

jonas 17:46 29 december, 2019 bandyallsvenskan 2019/2020

Boltic ”tappade lite fart” i sin hittills smått makalösa poängproduktion efter mötena mot Lidköpings AIK. En med facit i hand stark bortapoäng på annandagen efter 5-5 följdes upp av en mindre bra prestation på Tingvalla den 29:e när Boltic föll med klara 4-7 inför 500 pers på läktaren. Kombinationen av ett Boltic utan riktig fart och ett LAIK med stigande formkurva är den uppenbara förklaringen att det bara blev en poäng.

Ja, vi har vant oss vid att Boltic vinner matcher trots att spelet stundtals inte varit briljant. Men nu kom kanske marginalerna ikapp Boltic en aning. Ingen skam i att tappa poäng mot LAIK som har riktigt bra spelare i form av Norin, Karlsson och Artig, men så klart att laget och supportrarna hoppats på minst en seger i dubbelmötet med LAIK. På annandagen fans mycket fart och finess hos Boltic och både Wiklund och Eriksson kom med bra i spelet. Segern var nära, men LAIK kvitterade i slutminuterna, vilket får ses som ett rättvist slutresultat.

Boltic körde fast mot effektivt LAIK

Hemma på Tingvalla skulle det bli seger för de blågula, men på en våt isparkett körde Boltics fartspelare fast, passningarna satt inte alls och det slarvades en hel del i speluppbyggnaden vilket gav ett kompakt och samlat LAIK flera bra lägen att vända spelet. Och som de kontrade: de var i det närmaste 100%-iga i sina spelvändningar, passningarna satt och målen trillade in. En chanslös Johannes fick släppa in hela sju mål, varav flera frilägen. Inte var dag det sker på Tingvalla.

Segersviten bröts på annandagen. Nu kom första förlusten på evigheter. Inga sviter varar för evigt och nu är det bara att samla ihop sig och ladda inför flera svåra matcher. Om Boltic ska ha chans att vara med i racet om topp 3-platser (direktavancemang eller kval) behöver man hitta tillbaks till vinnarspåret ganska snabbt!

Toppskiktet i serien fortsätter dock att vara jämnt, Boltic har fortfarande bara någon poäng till serieledning då samtliga av topp5-lagen tappade poäng i mellandagarna, vilket kan ses som ett kvitto på hur jämn serien är.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop