Inför toppmötet: vi granskar Katrineholm

jonas 09:28 3 december, 2019 bandyallsvenskan 2019/2020

kvbs-motstandarkollen

Hade du för någon månad sedan sagt att Katrineholm (KVBS) skulle ligga i delad serieledning efter sju omgångar hade nog de flesta ifrågasatt dina bandykunskaper. Men redan under försäsongen visade KVBS, som fick kriga för nytt kontrakt i våras, upp fina tendenser. Försäsongsmötet med Boltic slutade med uddamålsseger för de blågula i en jämn drabbning.

Största skillnaden i truppen, på pappret i alla fall, är rutinerade nyförvärvet från IFK Motala Eric Lisell. En speldirigent på mittfältet som har haft stor positiv påverkan i det offensiva spelet. Ändå är det notberbart att nästan hälften av KVS:s mål blir till utan assist (enligt statistiken på elitrapport.se). Riktiga solokörningar av lagets målkungar  Niklas Eriksson och Linus Doktare alltså?

Nedan har vi sammanställt några tankar och konstateranden så att du har koll på motsåndet som skrinnar ut på Tingvalla på lördag.:

  • KVBS har tagit flera tunga skalper. Segrar mot ÖSK Bandy och Falu BS bpå bortaplan är urstarkt. Enda förlusten hittills kom mot Ljusdal.
  • KVBS har två poäng- och skytteligaledare i Niklas Eriksson (18+4) och Linus Doktare (18+6) efter sju omgångar. Därmed har duon stått för nästan 75 % av KVBS 49 mål hittills. Att jämföra med Boltic som har en mycket större spridning.
  • KVBShar ungefär samma hörneffektivitet som Boltic. Sätter 10 % av sina hörnor (Boltic 9 %).
  • KVBS har ungefär samma frekvens på utvisningsbåset som Boltic. 180 minuter att jämföra med Boltics 170.

”Breda Boltic” mot ”spetsiga Katrineholm”

Det ska bli spännande att se vad ”breda Boltic” – med diverse nyckelspelare på skadelistan – kan göra mot ”spetsiga KVBS”. Båda lagen är målglada, men det måste inte innebära att lördagens toppmöte blir en målfest. Den uppenbara nyckeln för Boltic är att få stopp på Eriksson och Doktare men att då inte heller tappa bort Lisell & Co. För KVBS har en bra variation i det offensiva spelet. Men det verkar vara lättare sagt än gjort. Fråga bara Falu BS som släppte igenom Niklas Eriksson inte mindre än fem gånger!

Troligen ska Boltic våga trycka på hemma på Tingvalla med all den bredd, variation och fart som finns från Eriksson, Wiklund, Wennerström & co. För ska man hitta någon svaghet hos motståndarna så är det väl i så fall hur defensiven har sett ut vissa matcher. Fast radar man upp segrar som KVBS har gjort så vore det väl fel att säga att defensiven inte har funkat!

Vi ser i alla fall fram emot ett intressant toppmöte på lördag!

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop