En poäng efter dubbla hemmamatcher

jonas 09:58 13 januari, 2020 bandyallsvenskan 2019/2020

Ett formsvagt Boltic tog emot topplagen Rättvik och Ljusdal under helgen. Normalt sett ska dubbla hemmamatcher innebära tre eller fyra poäng, men så var inte riktigt känslan inför denna helg. Det blev till slut en poäng efter en fin andra halvlek mot Ljusdal. Det borde kanske blivit två, men totalt sett – med den form Boltic varit i – så kändes det väldigt skönt att ta säsongens nittonde poäng.

I en serie där alla topplagen – förutom Tellus – tappar mycket poäng för tillfället huserar Boltic just nu på sjätteplats men med bara en poäng upp till kvalplats. Och sju poäng ner till negativ kvalplats ska tilläggas. Helgen började inget vidare när ett Boltic med för låg fart och svajigt självförtroende  (?) blev straffade av IFK Rättvik och deras höga press. Två mål av Gustaf Andersson och ett av Gustav Backman räckte inte. Boltic föll med 3-5 sedan gästerna seglat ifrån i målprotokollet i andra halvlek.

Ett pressat Boltic fick ny chans att revanschera sig på söndagen då Ljusdal gästade Tingvalla. En tuff uppgift då Ljusdal ständigt legat etta eller tvåa i tabellen, men förvisso med ett skralt facit på bortaplan. Det började tungt då Ljusdal kontrollerade första halvlek, ledde med 0-1 i halvtid och gick fram till 0-2 i början av andra halvlek. Där och då såg det riktigt jobbigt ut. Men sedan visar Boltic moral och styrka. Hemmalaget tar över spelet och radar upp chanser. Gustav Jansson sätter 1-2 med halvtimmen kvar och Boltic får ännu mer fart. I matchminut 83-84 får hemmalaget rejäl utdelning. Wennerström och Backman för upp Boltic i ledning inför 300 jublande åskådare. Tyvärr kvitterar Ljusdal minuten efter och trots en riktigt bra chans att avgöra matchen på övertid (monsterräddning av LBK-keepern) så slutar matchen oavgjord.

En väldigt viktig poäng och nu avgörs toppstriden

”Bara” en poäng kan tyckas. Men just den poängen var enormt värdefull. Både för att fortsatt ha häng på kvalplatserna som bara är en poäng bort och för att inte avståndet ner till negativt kval helt plötslig ska bli en faktor att oroa sig över. Nu väntar en riktigt tuff helg med serieledande Tellus på bortaplan och sedan resa vidare upp till Kalix. Rent krasst så kommer det krävas minst två poäng för att behålla en bra chans att nå kvalspel. Och om Boltic siktar på serieseger… ja, då MÅSTE Tellus besegras. Men där Boltic står just nu så vore det lite orättvist att kräva seger mot Tellus. Men kanske är det precis de förutsättningarna som boysen vill ha just nu? Åka iväg på bortarturné utan att någon förväntar sig segrar. Det brukar vara då som de blågula skräller! :-)

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop