Förlust mot Tillberga – Boltic rasade ihop

IF Boltic 18:40 6 januari, 2020 bandyallsvenskan 2019/2020

Det blev inte alls någon kul Trettondag för Boltic. Trots ledning med 4–3 med kvarten kvar att spela mot Tillberga åker laget hem med en tung torsk i bagaget.

Det var ett Boltic med ett något naggat självförtroende som åkte österut för årets första match. En poäng av fyra möjliga i dubbelmötet med LAIK var inte alls vad man hade hoppats på. Nu skulle man studsa tillbaka, mot bottengänget Tillberga. Men i stället blev det en riktig snedträff.
Men det började bra. Gustav Backman gav Boltic ledning redan efter dryga minuten. Hemmalaget kvitterade tämligen omgående, men Boltic hade ett litet spelmässigt övertag halvleken igenom. Genom två mål av Gustaf Andersson och Jocke Jansson gick Boltic också till ledning i paus, 3-2.
Raset i andra
Direkt på avslag utökade Jansson med 4-2 – och i det skedet såg Boltic ut att gå mot seger, två poäng och delad serieledning. Men, hemmalaget ville något helt annat. Efter en mållös period satte Tillberga igång ett riktigt målfyrverkeri i matchminut 76, när Boltic ledde med 4-3.
76:e minuten 4-4
79:e minuten 5-4
81:a minuten 6-4
83:e minuten, reducering av Jocke Jansson 6-5
89:e minuten 7-5
90:e minuten 8-5
95:e minuten 9-5
Noterbart är att Boltic under samma period drog på sig tre utvisningar, något som blev mycket kostsamt. Flera av Tillbergas mål var riktigt vackra långskott, till synes utan chans för Johannes i mål. I Boltic förtjänar Jocke Jansson ett omnämnande med sina tre mål.
Tränare Kaj Nordin var rejält besviken och fåordig när vi hade kontakt en stund efter slutsignalen.
– Jag är grymt besviken. Jag måste smälta det här och analysera, men vi får inte till det alls i defensiven.
– Det är när vi börjar ta utvisningar som det öppnar upp sig för dom. Sen hade vi en boll inne till 5-3 också, men det blev tyvärr bortdömt, summerar Nordin.
I och med förlusten tappar Boltic några placeringar i tabellen, ner till en femteplats. Det är dock fortsatt bara två poäng upp till Ljusdal och Tellus som toppar med 20 poäng. Toppkollegan Katrineholm förlorade borta mot Kungälv och det är nu åtta lag inom fem poäng. Som Nordin är inne på verkar det också vara defensivt som Boltic har problem i år. Med 57 insläppta mål är det bara sex lag som varit sämre – medan bara två lag har gjort fler mål framåt.
Skärmavbild 2020-01-06 kl. 18.17.51
Dubbla hemmamatcher i helgen
Snabb chans till revansch finns dock för Boltic; Redan till helgen väntar dubbla hemmamatcher. Lördag kl 14 mot åttan Rättvik och söndag kl 13 mot serieledarna Ljusdal. Två matcher som sannolikt kommer avgöra om Boltic ska vara med och tampas i toppen av tabellen hela säsongen. Så uppmaningen inför helgen är självklar; Ta dig till Tingvalla och ge laget ditt stöd!
Höjdpunkter från matchenhttps://www.bandyplay.se/video?id=34278
 
Matchfaktahttps://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=27772
Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop