Galna tipset: Så slutar serien

IF Boltic 15:16 20 januari, 2020 bandyallsvenskan 2019/2020

 Så slutar serien

Fem matcher kvar – och ett helt galet getingbo kring kvalstrecket. Bolticredaktionen ger sig på den minst sagt svåra uppgifter att tippa de sista omgångarna av serien och därmed också hur tabellen kommer se ut vid 21-tiden, tisdag den 25 februari. Håll i hatten!

Den som försökt göra sig pengar på att tippa årets upplaga av bandyallsvenskan har antingen blivit snorrik eller luspank. Skrällarna har avlöst varandra. Lag som dominerat har plötsligt klappat ihop. Och helt uträknade floppar har rest sig och börjat vinna. Nu står vi därför här med fem omgångar kvar och minst åtta lag som slåss om de tre åtråvärda topplaceringarna. Ett lag går direkt upp – två får kvala. 

tabell

Med osund hybris och snudd på garanti att misslyckas har Bolticredaktionen satt sig ner och gått igenom spelprogrammet som återstår. Vi har försökt väga form och spelprogram med magkänsla och landat i en sluttabell som ser ut så här för de åtta topplagen:

  1. Tellus 34 p
  2. Ljusdal 30 p
  3. LAIK 30 p
  4. Boltic 30 p
  5. Rättvik 30 p
  6. Katrineholm 28 p
  7. Falu 27 p
  8. Örebro 25 p

** Det enda vi är tämligen säkra på är att Tellus kommer sluta topp tre, och med största sannolikhet ta hem serien. En knäskada på skyttekungen Marcus Magnusson är ett litet orosmoln. Men samtidigt har stockholmarna varit det mest stabila laget och skaffat sig tre poäng försprång till tvåan LAIK och ytterligare en poäng till lag 3-4. 

** Där bakom pekar allt på att det kommer bli helt galet. I vår prognos landar fyra lag på samma poäng, och då avgör målskillnad. Som det ser ut just nu har Hälsingelaget Ljusdal en fördel, tillsammans med LAIK. De har +34 respektive +19 i målskillnad. Boltic och Rättvik har mer blygsamma +9 respektive +12. En varning för Rättvik som har ett relativt enkelt spelschema på pappret och möter tre av bottenlagen. Fint läge att bättra på den målskillnaden alltså.

** Boltic då? En realist skulle säga att lagets form inte duger för att vara med och slåss hela vägen. Men, vi tycker helgens matcher – och framför allt då segern mot Kalix – pekar på att det kanske vänt. Man möter närmast Nässjö, Örebro och Katrineholm, tre matcher som såklart blir helt avgörande. Hemmamatcherna mot Nässjö och Gripen ska bara vara fyra poäng. Borta mot Kungälv i sista omgången har hemmalaget sannolikt inget att spela för. Återstår gör två tuffa uppgifter mot Örebro och Katrineholm på bortais. Båda lagen har verkligen bjudit högt och lågt senaste veckorna, precis som Boltic. I vår tippning ska Boltic bara tappa en poäng på de återstående fem matcherna. Tufft – men inte omöjligt. Vi måste ju våga tro! Hur kul vore det inte med ett kval?

En sak är säker; Det kommer bli en fantastiskt spännande avslutning på säsongen!

Håller du med? Kommentera gärna på Facebook!

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop