Nu ska det avgöras

IF Boltic 19:24 7 februari, 2020 Allmänt

Fortsatt kamp om elitseriekval? Eller en hedersam och placering strax där under? I morgondagens match mot Örebro kommer toppstriden sannolikt delas upp i två.

Fyra omgångar återstår av årets bandyallsvenska. Åtta lag är fortfarande med i kampen om de tre topplatserna som innebär uppflyttning eller kval. För Boltics del kommer det sannolikt behövas full pott, eller möjligtvis en tappad poäng, för att säsongen ska sluta i succé. Läget är detsamma för Örebro, som i nuläget ligger på platsen före i tabellen med samma poäng som Boltic.

Boltic har inget lysande facit borta i Närke. Men å andra sidan har årets säsong visat att inget är hugget i sten. Hemma på Tingvalla slutade mötet 4-4 och det skulle vara förvånande om inte också det här mötet blir en riktigt jämn historia.

Boltic kommer till spel med alla spelare tillgängliga. Måltjuven Gustav Backman har haft en hel del skadebekymmer, men är nu hel och visade senast att han är glödhet. Backman är nu uppe i 21 fullträffar hittills.

– Det känns bra. Det blir roligt motstånd och förmodligen mycket folk så det ska bli riktigt roligt!

Att matchen sannolikt kommer avgöra utkomsten av säsongen håller han med om.

– Det blir det väl för att haka på i toppen. Formen känns bra, har varit lite bökigt med ljumskar och höfterna, men det senaste har det känts riktigt bra, säger han.

Även spelmotorn Ted Wiklund ser fram emot morgondagen. Även om han haft en lite jobbig vecka med sjukdom.

– Jag känner mig bättre idag än och räknar med att komma till spel. Skulle vara jobbigt att missa en sån här match där allt står på spel.

Huvudtränaren Kaj Nordin är också taggad inför det heta mötet.

– Det ska bli kul att spela match som gäller mycket. Vi har haft en riktigt bra träningsvecka, så det ser bra ut. Alla är tillgängliga i truppen och vi är grymt laddade, hälsar Kaj.

Du som inte kan vara på plats följer matchen på Bandyplay: https://www.bandyplay.se/livestream?id=22701

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop