Tungt poängtapp mot Nässjö

IF Boltic 12:37 2 februari, 2020 Allmänt

505530E0-72B5-43C1-A178-663936D38D95
Trots ledning med 6-4 och en man mer på isen fick Boltic nöja sig med en poäng mot Nässjö. Boltic har fortfarande bara en poäng upp till kvalplatsen i den minst sagt tajta tabellen.

Det var för en gångs skull bra bandyförhållanden på Tingvalla, även om värmen säkert gjorde isen lite mjuk. Och till en början såg det ut som att Boltic trivdes bäst. Gustav Backman gav Boltic en tidig ledning med ett patenterat knackskott från distans.

Efter ytterligare ett från Backman på en hörnvariant och en fullträff från Ted Wiklund hade hemmalaget skaffat sig ett tidigt 3-1-läge. Men redan efter 19 minuter hade Nässjö reducerat och kvitterat. En otroligt öppen första halvtimme, där båda lagen körde med full fart framåt och kanske inte lika tät defensiv. En straff gjorde att gästerna gick till pausvila i ledning 4-3.

I andra kom Boltic ut med mer fokus. Passningarna satt bättre, samtidigt som fler spelare blev involverade framåt. Under en riktigt fin period vände Boltic på matchen efter nytt mål av Backman, Eriksson och Wennerström. 6-4 med kvarten kvar. Dessutom hade Nässjö en spelare på botbänken. Trots det lyckades inte Boltic hålla ihop.

Domartrion hade en oerhört lång diskussion i samband med en hörnsituation och det blev rejält med tillägg. Med 93.30 på klockan kom Ted Wiklund runt och skulle spela in bollen framför mål – då blåste domaren av.

Mycket märkligt, eftersom känslan var att det åtminstone borde ha varit fyra, kanske  fem, tilläggsminuter. Surt, men samtidigt borde Boltic ha stängt matchen vid 6-4.

DACA2BFE-C64F-4F30-8C9E-6D4A11190860
I och med en poäng så består avståndet upp till Ljusdal på kvalplatsen. Närmast väntar Örebro, på samma poäng som Boltic, på bortaplan på lördag.

Matchrapport: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=27808

Highlights från matchen: https://www.bandyplay.se/video?id=38041

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop