Nordin stannar – Rönning kommer hem

IF Boltic 14:44 24 april, 2020 bandyallsvenskan 2020/2021

1

Här kommer två sköna besked inför helgen; Kaj Nordin fortsätter som tränare och truppen får en sylvass förstärkning när Daniel Rönning flyttar hem efter tre säsonger i Örebro.

Det är märkliga tider – inte minst i idrottsvärlden. Allt står stilla och man får nöja sig med bandade repriser. Men, förberedelserna inför kommande bandysäsong tickar på så sakteliga. Och idag kom två riktigt positiva besked;

  • Kaj Nordin är klar för en fortsättning som huvudtränare
  • Daniel Rönning är klar för en återkomst i Boltic.

Daniel Rönning har under tre säsonger varit en nyckelspelare i allsvenska seriekollegan Örebro. 27-åringen är en mångsidig spelare som kan användas på flera positioner, med fysiskt spel och stark skridskoåkning som kanske främsta egenskaper. I Örebro har poängskörden varit skral – fullt naturligt eftersom han mestadels spelat i försvaret. Men, går vi tillbaka till tiden i Boltic gjorde han bland annat 27 poäng (21+6) säsongen 2015/2016, då som offensiv spelare.

Daniel har gjort nio säsonger i Boltic och det känns såklart jättekul att få hem en egen produkt.danielr

Stor potential

Kaj Nordin återvände till bandyn efter nio års uppehåll, han la klubban på hyllan 2010. Första säsongen som tränare startade på ett lysande sätt, där Boltic länge var med och slogs om tätplatserna i serien. Efter en svag avslutning efter nyår blev det till slut en niondeplats.

– Jag tycker det är en grupp med stor potential att utvecklas en hel del och som är riktigt kul att jobba med, säger Kaj Nordin om varför han väljer att fortsätta tränaruppdraget.

Försäsongsträningen startar på måndag och då kommer också diskussionerna med truppen igång kring målsättning och ambition.

– Men jag tycker absolut vi ska sikta högt, säger Nordin.

I övrigt är stora delar av truppen klar för kommande säsong. Enda klara minusposten så här långt är liberon Karl Bergstrand som väljer att flytta hem till Lidköping och spel med LAIK.

Boltic för diskussioner med ytterligare ett antal spelare och vi hoppas kunna återkomma inom kort med fler glädjande nyheter.

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop