Tidigare supertalang klar som libero

IF Boltic 13:45 24 maj, 2020 Allmänt

PK1835-600x4401

Boltic plockar in en tidigare ungdomsstjärna som försvarsklippa. Det handlar om 26-årige liberon Victor Carlsson, med förflutet i bland annat Vänersborg och Gripen.

Boltic hade en del utmaningar med försvarsspelet under säsongen som gick. Ett tydligt mål inför kommande säsong har därför varit att stärka upp på de defensiva posterna. Allsidige Daniel Rönning kom in för några veckor sedan, och nu är det alltså klart med ytterligare en pusselbit i Kaj Nordins lagbygge. Victor Carlsson har juniorlandskamper på meritlistan och har nominerats till både årets junior och årets pojkspelare i svensk bandy. Men, under de senaste säsongerna har bandyn varit på sparlåga.

– Jag har väl haft två uppehåll kan man säga. Efter juniortiden i IFK gjorde jag två år med Gripen och var med och spelade upp dem till elitserien 2015. Sen blev jag utlånad till Surte i Allsvenskan och efter det gjorde jag värnplikten. Jag spelade i division 1 med Blåsut efter värnplikten och den här vintern var jag i Tyskland och pluggade, berättar Carlsson, berättar Carlsson för Värmlands Folkblad.

Boltic har fått fina vitsord, både från gamle lagkompisen Andreas Eriksson, numer kapten i Boltic, och flera andra tränare och spelare som stött på Carlsson genom karriären.

– Alla har i princip sagt samma sak; värva honom om ni får möjlighet, det är en toppenkille, säger Boltics ordförande Sören Strömberg nöjt.

Boltic har haft en fin ”silly season” så här långt. På minuskontot finns Karl Bergstrand (LAIK), Arvid Larsson Niberius (Katrineholm) och framför allt Gustav Backman (Falun). Men på pluskontot finns förutom Carlsson även Daniel Rönning och Jacob Bucht.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop