Kungälv starkast i cupen

IF Boltic 20:07 28 september, 2020 bandyallsvenskan 2020/2021

Det blev förlust även i den andra cupomgången för Boltic. Kungälv vann med uddamålet, 4–3 (2–2) efter en tät match. Därmed är Boltics chanser till vidare cupspel borta.

Precis som mot Gripen kom Boltic till start utan de båda försvarsspelarna Erik Wallman och Simon Främgård. När lagkapten Andreas Eriksson också sällade sig till frånvarolistan så såg det tufft ut för Boltic. Och det blev det.

Laget lyckades hålla jämna steg i en dryg halvlek, men två snabba Kungälvsmål i andra gav ett ryck som de blågula aldrig lyckades hämta sig från. Jacob Bucht tröstmålade på övertid, men Boltic var aldrig riktigt nära en kvittering.

Trots förlusten var tränare Kaj Nordin inte allt för besviken efteråt.

– Det är egentligen en rätt så jämn match, men vi fick inte till vårt spel. Vi kändes ganska osynkade, säger Nordin.

– Men samtidigt så är det vid den här tidpunkten på året när vi inte har ett enda träningspass på stor is. Och våra motståndare ligger långt före oss där, så med tanke på det tycker jag det ser helt okej ut.

Imponerande juniorer

Att klara sig utan en given trio satte också sina spår:

– Ja det är självklart tunga namn som är borta, men samtidigt tycker jag juniorerna som kommer in gör det väldigt bra, säger Nordin och syftar på Gustaf Svensson, Isak Persson och Simon Postgård, samtliga födda 2002 och reservmålvakten Axel Strandberg, född 2003.

Skadorna då? Jo, Nordin räknar med att ha Andreas Eriksson tillbaka i spel redan till nästa match. Simon Främgård är också relativt nära comeback, medan det för Erik Wallman mest handlar om att vara tillbaka till serien drar igång.

Örebro imponerar

Närmast väntar Örebro i sista cupomgången, 10 oktober. Närkingarna imponerade när de besegrade Kungälv på söndagen med hela 10–2. Därmed är det öppet inför de två avslutande matcherna vilket lag som tar sig till slutspel. Vinnarna i respektive grupp går vidare till finalspelet i Katrineholm under helgen 17–18 oktober 2020.

Från övriga cupgrupper kan vi notera att Rättvik imponerar med segrar över såväl Ljusdal som Falun. Åby/Tjureda har också inlett två segrar, över Nässjö och LAIK.

Matchfakta

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop