Målfest när Boltic föll mot Gripen

IF Boltic 21:28 24 september, 2020 bandyallsvenskan 2020/2021

Gripen blev en för svår uppgift i den första matchen för Boltic i Allsvenska Supercupen. De svartklädda från Trollhättan vann med 10-7 (6-3).

Boltic inledde säsongen med att besegra UNIK för två helger sedan. I kväll väntade en på pappret betydligt svårare uppgift, mot ständigt topptippade Gripen. Gripen som också har tillgång till hall och därmed har mångdubbelt fler träningspass på stor is än vad Boltic har. Boltic kom dessutom till spel utan två av tre ordinarie försvarsspelare; både Erik Wallman (skadad hand) och Simon Främgård (skadad axel) var kvar hemma i Karlstad.

Tre gånger Andersson

Tyvärr sken Boltics ringrostighet och osynkade försvarsspel igenom under stora delar av matchen. Gripen hade bra fart och tilläts komma igenom Bolticförsvaret gång på gång. Gripen dominerade första halvlek och gick till paus med klara 6–3 i ryggen. En hörnkanon från Ted Wiklund gav 6–4, och lite nerv. Men sen blev det Gripen för hela slanten under en tiominutersperiod – från 6–4 till 9–4 och matchen kändes punkterad. Men ett par utvisningar på Gripenspelare öppnade upp ytor för Boltic som reducerade tre gånger om – alla tre av Gustaf Andersson! Boltic hade dessutom bud på mer – bland annat i en situation där det borde ha varit straff.

Tony Eklind fortsätter att göra mål även i år och såg innan matchen var över till att det blev tvåsiffrigt i baken för Boltic den här gången.

Tränare Kaj Nordin summerar matchen kort:

– Vi kommer in i matchen lite virrigt tycker jag, men vi kommer tillbaka och ger det en chans. I andra halvlek tycker jag att vi gör vi det bra, säger Nordin.

Trots förlusten finns flera saker att plocka med sig från matchen:

  • Hypereffektivt hörnskytte. På åtta hörnor gjorde Boltic fyra mål (!)
  • Gustaf Andersson fortsätter att göra mål. Två senast och nu tre till.
  • Sju mål framåt visar att Boltic fortsätter producera offensivt. Det centrala mittfältet med spelare som Eriksson, Bucht och Wiklund (3 mål och 5 assist tillsammans) ser väldigt intressant ut.
  • Med två ordinarie backar borta fick Bolticspelarna både testa nya positioner och flera unga spelare fick chans att få speltid. Både Simon Postgård (17 år) och Isak Persson (18 år) fanns med.
  • Det är en månad kvar till premiären och gott om tid att spela ihop laget och komma in i ordentligt tempo.
  • Det kan också domartrion glädja sig över.

Redan på lördag är det match igen, mot Kungälv. Det är den andra omgången i cupen och för Boltic gäller bara seger om hoppet om vidare spel ska leva in i slutomgången mot Örebro.

Matchfakta

Höjdpunkter via Bandyplay

Kopia av Kopia av Kopia av Kopia av Gul Mat Foto Hobbyer Facebook Inlägg

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop