Seger och imponerande spel i premiären

IF Boltic 14:11 13 september, 2020 bandyallsvenskan 2020/2021

Första matchen för säsongen, delvis nytt spelsystem och första ”passet” på stor is. Trots det imponerande Boltic när de vann mot UNIK med 3-2 (1-2).

Relitahallen i Uppsala kommer aldrig vinna något arkitekturpris, men det spelade mindre roll den här lördagseftermiddagen. Det lös av inspiration och spelglädje hos Bolticspelarna när de för första gången sedan i mars fick skrinna ut på stor plan igen. Hemmalaget UNIK, som fick kvala sig kvar i fjol efter en 14:e plats i serien, har varit på is sedan i slutet av augusti. Trots det var det Boltic som inledde klart piggast.

– Ja, det såg bra ut. Vi höll ihop laget bra och hade många fina anfall, säger tränare Kaj Nordin.

Boltic åkte mycket skridskor och satte tryck på hemmalaget med långa anfall. Det vaskades fram hörnor och en hel del halvchanser och i sjunde minuten hittade Gustav Andersson genom ett glest UNIK-försvar på en hörna.

Ett par utvisningar på hemmalaget gjorde att Boltic hade ett ganska fast grepp om spelet under den första halvtimmen. Mycket spel gick genom hemvändaren Jacob Bucht som visade att han kommer bli en oerhört viktig tillgång i vinter. Trygg med bollen och med en högklassig blick för spelet.

Med tanke på Boltics övertag var det inte helt logiskt när UNIK inom loppet av en dryg minut gjorde 1-1 och 2-1. Båda gångerna genom giftige Tobias Engstrand (36 mål ifjol) på långa lyft över Boltics tajta försvar. Underläge med 1-2 i paus, men ändå med mersmak för Boltic.

”Bygga vidare”

I andra halvlek fick Max Sundelius byta plats med Carl-Filip Olsson, ny från Jönköping till i år. Och Olsson visade att det kommer bli en stenhård kamp om målvaktsplatserna i vinter. Då ska vi komma ihåg att Johannes Gustavsson förhoppningsvis snart är tillbaka efter sin knäoperation i vintras.

Boltic fortsatte att äga mycket boll och hade god kontroll på spelet. Många spelare var delaktiga offensivt, samtidigt som UNIK körde fast i ett kompakt Bolticmittfält. Boltic testade lite nytt spelsystem, med två mer defensivt inriktade mittfältare. Tanken är att kunna täta till defensiven och samtidigt avlasta spelare som behövs framåt. Ska bli spännande att följa.

Ovan målskytt

Med 20 minuter kom helt rättvist också kvitteringen till 2-2, efter ett fint anfall med Gustav Andersson som avslutare och Bucht/Wiklund som regissörer. Och bara ett par minuter senare kom också 3-2. Försvarsklippan Erik Wallman var som vanligt väldigt aktiv, både i det defensiva spelet och i uppbyggnadsfasen. För ovanlighetens skull kom han också med i målprotokollet när han följde med upp i anfallet och rakade in 3-2 på assist från Ted Wiklund.

Båda lagen kostade också på sig att bränna en straff i andra halvlek.

Seger för Boltic och massor av bra saker att plocka med sig för fortsättningen.

– Ja det kändes bra långa stunder, så det är en bra första match, säger Erik Wallman.

– Vi blir fler spelare som är med och deltar över hela banan, samtligt som det avlastar andra spelare som fått dra stora lass innan, säger Wallman angående det nya spelsystemet.

Tränare Nordin var självklart nöjd:

– Jag tycker samtliga gör en stabil insats och det finns verkligen mycket bra att bygga vidare på, avslutar Nordin.

Nästa match för Boltics del blir första omgången i den bandyallsvenska cupen. Då ställs man mot Gripen i Vänersborg. Gripen har inlett säsongen piggt och vann med 10-0 mot Jönköping häromveckan. En bra värdemätare för Boltic.

Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=31370

Hela matchen går att se i repris här: https://www.bandyplay.se/video?id=94983

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop