Spritt i benen inför säsongspremiär

IF Boltic 22:50 11 september, 2020 Allmänt

Boltic öppnar bandysäsongen imorgon lördag, med en träningsmatch mot seriekollegan UNIK i Uppsala. Tränare Kaj Nordin ser fram emot att få se spelarna sträcka ut skären på stor is igen.

– Det ska bli kul att se dom nya killarna.

– Vi har tränat på bra och det är ett grymt gäng vi har. Vi har några nya idéer vi ska testa imorgon, så det ska bli intressant.

Bucht tillbaka

Jacob Bucht, som är tillbaka i Boltic efter en lång sejour i bland annat VSK och Hammarby, är såklart sugen på att komma ut på stor is.

– Vi har inte så många ispass i benen, så vi får gå ut utan för höga förväntningar på att allt ska stämma. Det viktiga blir att ta tillvara på matchen och tiden på stor plan så att vi börjar bygga en grund tillsammans inför säsongen som väntar. Det känns som om ispassen har blivit bättre och bättre så det blir kul att lira ihop på stor plan.

Täta försvaret

Erik Wallman är en av spelarna som är kvar i Boltic sedan Bucht senast var i Boltic. Han menar att det ska bli spännande att testa en lite ny uppställning.
– Först och främst att det ska bli roligt att få komma ut på stor is igen. Sen är det väl att vi ska försöka att hitta lite grunder till hur vi vill spela.

– Vi kommer att ställa upp lite olikt mot vad vi har gjort innan. Vi kommer spela med två defensiva mittfältare, just för att kunna bli tätare defensivt, men även för att kunna få lite mer avlastning på vissa spelare offensivt än tidigare år, säger Wallman.

Matchen startar 15.15 och går att följa som vanligt via Elitrapport.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop