Hot om nedflyttning gör att Boltic spelar

IF Boltic 12:07 23 november, 2020 bandyallsvenskan 2020/2021

Boltic har tidigare gått ut och meddelat att man står över spel tills vidare, med tanke på de restriktioner och rekommendationer som gäller. Men, efter hot om nedflyttning väljer nu klubben ändå att spela de kommande fyra hemmamatcherna.

Ordförande Sören Strömberg berättar mer:

– Vi gick ut för någon vecka sedan och sa att vi ska följa de restriktioner som Folkhälsomyndigheten och smittskyddsläkaren i Värmland har meddelat och därför inte kommer spela de första sju omgångarna i serien.

– Vi har försökt få bandyförbundet att göra om serieupplägget utifrån det rådande läget, men inte fått gehör för det. Under helgen lämnade vi wo i två bortamatcher och har nu fått besked att vi därmed fått två förluster och ska betala kostnader motsvarande våra resekostnader.

– Under helgen har vi också fått besked om att vi riskerar att uteslutas ur serien och flyttas ner till division 1 om vi inte spelar våra hemmamatcher. Det vore såklart förödande för klubben och bandyn i Värmland, så vi har fått tänka om, berättar Sören Strömberg.

Därför blir det nu en unikt intensiv bandyvecka på Tingvalla, med inte mindre än fyra matcher på sju dagar.

  • Lördag 28/11: Kalix
  • Söndag 29/11: UNIK
  • Onsdag 2/12: Åby/Tjureda
  • Lördag 5/12: Nässjö

Matcherna kommer att spelas utan publik.

– Vi har överklagat besluten om wo och böter för den gånga helgen och tittar parallellt på att hitta andra speldatum tillsammans med Ljusdal och Västanfors. Vi har en bra dialog med bandyförbundet kring det och är hoppfulla, säger Sören Strömberg.

– Vi vill ju spela bandy! Men samtidigt inte riskera hälsan för våra spelare, ledare och deras anhöriga. Men vi får hålla tummarna för att vi kommer kunna genomföra de här matcherna på ett säkert sätt utan att någon smittas, avslutar Sören Strömberg.

Läs mer om bandyförbundet beslut kring walk over: https://www.svenskbandy.se/NYHETER/SENASTENYTT/coronainformationfrantavlingskommittenangaendewalkover

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop