Premiärseger mot Kalix med 5-2!

jonas 10:00 29 november, 2020 Allmänt

Det blev en munter premiär inför folktomma läktare (och en skylift utanför Tingvalla hyrd av några hängivna fans). Kalix besegrades med klara 5-2 när Boltic kom till spel utan Eriksson och Jansson, men med assisterande tränare Bergwall som reserv… och målskytt!

Boltic har inte spelat en match på evigheter och fick först nyligen is på Tingvalla. Lägg därtill skada på Andreas Eriksson (borta till jul) och sjukdom hos Jocke Jansson. Av naturliga skäl var det viss osäkerhet var Boltic står. Men tidigt tog hemmalaget kommandot på Tingvalla.

– Vi tar tag i matchen bra. Kalix har en del farliga flippar i början av matchen som håller på att ställa oss, men vi löser det bra, säger tränare Kaj Nordin.

Säsongens första mål görs av Ted Wiklund framspelad av Jacob Bucht ganska tidigt i matchen. Boltic är det spelförande laget samtidigt som Johannes G är säker i målet när gästerna anfaller. I slutet av halvleken finns Marcus Bergwall på isen när Boltic vaskar fram en hörna. Vem är där och sprätter in den i nätmaskorna… jodå: 49-årige Bergwall! Är han månne Bandyallsvenskan äldste målskytt genom tiderna?

– Vi hade med Marcus som back up ifall vi skulle få skador. Han skulle inte spela speciellt mycket, skrattar Kaj Nordin som imponerades av Marcus insats.

Full kontroll i andra halvlek

I den andra halvleken får Kalix in en tidig reducering och det är bud på fler mål. Nordin tar time out.

– Vi hade tre killar som behövde få skridskorna slipade, så time outen var delvis för att ge oss lite extra tid för det, skrattar Nordin.

Han fick se sitt Boltic återta kommandot efter time outen och resten av matchen kändes kontrollerad. När sedan 3-1 och 4-1 kommer från Hovlund och Andersson inom någon minut med knappa kvarten kvar känns matchen avgjord. I slutskedet sätter Albin Ottosson 5-2 på hörna vilket blir slutresultatet.

Tränare Nordin var nöjd med lagets prestation.

– Jag tycker detta är en bra laginsats. Johannes är stabil i målet och i övrigt gör vi det bra som lag. Det känns alltid kul att ha en ny match redan dagen efter en seger, säger Nordin och syftar på dagens (söndag 29/11) möte på Tingvalla med UNIK, som blev överkörda av ÖSK Bandy under lördagen.

Matchrapport från Boltic-Kalix hittar du här

Highlights från matchen finns på Bandyplay

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop