Isak Persson tvåmålsskytt i övertygande seger

IF Boltic 21:43 8 december, 2020 bandyallsvenskan 2020/2021

Kungälv på Skarpe Nord brukar vara en tuff uppgift och något av en mardrömsmotståndare för Boltic. Av det syntes inget ikväll. Gästerna från Karlstad dominerade matchen totalt och vann övertygande med 5-1 (3-1). 18-årige Isak Persson gjorde sina två första allsvenska mål.

Det var, som vanligt kanske ska sägas, ogästvänligt värre i Kungälv på tisdagskvällen. Regn, blåst och rejält varmt gjorde isen extremt svårspelad. Redan efter en kvart i varje halvlek blev det mest tennis-liknande spel, med lyror och långa utkast från målvakterna. Ett spel som Boltic behärskade klart bäst. Defensiven var klockren matchen igenom, och offensivt lyckades man lirka upp hemmalagets försvar.

I första halvlek var det tre fasta situationer som betalade sig. Två gånger på hörna och en gång på straff. Målskyttar Daniel Rönning, Johan Hesselbom och Gustav Andersson.

Fint påbrå

I andra halvlek klev Isak Persson, 18 år fyllda i augusti, fram och spelade en huvudroll. Två gånger om fanns han påpassligt framför mål och rakade in bollen bakom Victor Lindblom i hemmamålet. Isak, bandyfostrad i Slottsbron, gör sin första säsong i A-laget. Riktigt kul med juniorer som kliver fram och tar för sig när de får chansen. Han har också påbrå – pappa heter Tobias och var en notorisk målskytt i Slottsbron under många år.

En annan som måste omnämnas är Jacob Bucht. Den här kvällen låg han bakom tre av målen och gör verkligen skillnad på isen med sitt lugn, spelsinne och vassa passningsklubba.

Boltic ligger sjua i en minst sagt haltande och oklar tabell.

Matchfakta: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=30993

Highlights från matchen: https://www.bandyplay.se/video?id=s-highlights-ifk-kungalv-if-boltic-63rj8

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop