Delad pott i helgens dubbelmöte

IF Boltic 19:56 31 januari, 2021 bandyallsvenskan 2020/2021

Boltic-Jönköping5

Dubbla möten med Jönköping stod på bandymenyn i helgen. Och kanske den sista tävlingsmatchen någonsin att spelas utomhus på Tingvalla. Resultatet? Strålande bandyväder, två intensiva matcher och två poäng vardera.

Nykomlingen Jönköping har imponerat i bandyallsvenskan i vinter och plockat flera fina skalper. I helgen visade de att de hör hemma i bandyns näst högsta serie. På Tingvalla bjöd de Boltic på kamp matchen igenom, även om hemmalaget tog en rättvis 4-2-seger. Mer om den matchen lite längre ner.

Boltic-Jönköping6

Dagen efter var det match på Råslätts IP i Jönköping och hemmalaget satte full fart från start. Redan efter 13 minuter stod det 3-0 på tavlan, när Boltic inte hängde med i tempot som Jönköping satte upp. Albin Ottosson reducerade innan paus och satte också lite turligt 2-3 strax efter den samma, och då var Boltic verkligen med i matchen. Gästerna dominerade spelet i andra, men hade svårt att få in bollen. I stället var det Jönköping som utökade på ett slumpskott som styrdes in bakom Carl-Filip Olsson, som säsongsdebuterade mot sitt gamla lag.

Boltic åkte sedan på en mycket tveksam straff, och fick samtidigt två utvisningar, vilket man aldrig orkade resa sig från. På slutet jagade Boltic en kvittering, men lyckades inte få in bollen.

Boltic-Jönköping1

Sista på Tingvalla?

Åter till lördagens seger. Som ju sannolikt var den allra sista som spelades på klassiska Tingvalla. I näst sista omgången väntar förvisso Kungälv, men de har lämnat walkover till alla tidigare bortamatcher. Än så länge har de dock inte lämnat något definitivt besked till Boltic, så vi har ett litet hopp om att få till en sista värdig avslutning.

Direkt efter säsongen intensifieras rivningen av nuvarande Tingvalla. I höst ska laget kliva in under tak, om än i ett pågående bygge. Helt klar kommer den nya hallen inte vara förrän till säsongsstart 2022.

Tränare Kaj Nordin summerar helgens matcher:

– Lördagens match genomför vi bra tycker jag, vi skapar mycket.

– Idag startar vi alldeles för tveksamt, blir jobbigt med tre måls underläge så tidigt. Men vi krigar ända in till slutet och ger det en chans, säger Nordin som vill lyfta fram Daniel Rönning, Jacob Bucht och Erik Wallman som helgens toppar.

För Boltic återstår nu tre bortamatcher mot i tur och ordning Lidköping, Nässjö och Gripen – och så eventuellt en hemmamatch mot Kungälv i den näst sista omgången.

Matchfakta lördag: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=31062

Matchfakta söndag: https://2-dot-elitrapport-api.appspot.com/report?gid=30932

Highlights lördag: https://www.bandyplay.se/video?id=s-highlight-boltik-jonkoping-qmad9r

Highlights söndag: https://www.bandyplay.se/video?id=s-highlights-jonkoping-bandy-vs-boltic-l36h7e

Foto: Anders Andersson

Boltic-Jönköping7

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop