Snudd på felfri vecka på rivningstomten Tingvalla

IF Boltic 20:33 23 januari, 2021 bandyallsvenskan 2020/2021

Boltic-LAIK11

Med snudd på ordinarie trupp har Boltic visat att de är ett lag att räkna med i vinter. Oavgjort mot Tillberga har följts av segrar mot Katrineholm och Lidköpings AIK inom loppet av en vecka.
– När vi har ordinarie lag är vi riktigt bra, säger tränaren Kaj Nordin.

Samtidigt som Tingvalla rivs och bit för bit av historisk idrottsmark blir till grus spelas det fortfarande bandy. Och, inte utan viss symbolik, har Boltic visat sig bli bättre och bättre i samma takt som rivningen blir mer och mer brutal. Efter en medioker första halva av säsongen, till stor del beroende på många frånvarande spelare och usla/obefintliga träningsförhållanden, så har de blågula nu verkligen fått upp ångan. Inom loppet av sju dagar har det blivit fem av sex möjliga poäng, mot tufft motstånd.

  • 4-4 mot Tillberga
  • Seger 6-4 mot Katrineholm
  • Seger 5-2 mot Lidköping

Boltic-LAIK10

Den gemensamma nämnaren under veckan har varit extremt tajt försvarsspel i kombination med förstklassiga individuella prestationer. Med Jacob Bucht tillbaka i laget, som nybliven tvåbarnspappa, har Boltic helt klart en nivå till i sitt spel. Försvarslinjen med Wallman, Främgård och Carlsson, tillsammans med målvaktsduon Gustafsson/Sundelius har visat upp en stabil defensiv som ingen av veckans motståndare lyckats lirka upp till fullo. Framåt har Boltic också fått fart, med fler spelare som är med och bidrar. Gustav Andersson har hittat målet och spelare som McIntyre-Andersson, Rönning och Gustav Jansson gör det jobbigt för motståndarna med sin energi och fart.

Boltic-LAIK9

Efter vinsten mot LAIK sammanfattar mittfältsgiganten Jacob Bucht det bra:

– Det löste vi bra, framför allt försvaret. Det känns som att vi har mer att hämta ut spelmässigt, men det kommer, säger han.

Boltic-LAIK4

Daniel Rönning i kamp. Foto: Anders Andersson

Nu återstår sex matcher, varav två på Tingvalla. Med den nuvarande formen känns det som att Boltic har stora möjligheter att plocka med sig många poäng och få en bra avslutning på säsongen. För även om chansen till uppflyttning är borta sedan länge finns det såklart en drivkraft i laget att avsluta fint. Sista säsongen med utomhusspel på Tingvalla – och en möjlighet att börja bygga något nytt inför den nya era vi kliver in i med en inomhushall i höst.

Höjdpunkter från veckans tre matcher

Boltic-Lidköpings AIK

Boltic-Katrineholm

Boltic-Tillberga

Boltic-LAIK7 Boltic-LAIK6

Boltic-LAIK12

Boltic-LAIK3

Boltic-LAIK5

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop