Två gånger Henrik tar över som ny tränarduo i Boltic

IF Boltic 20:30 5 mars, 2021 bandyallsvenskan 2020/2021
Henrik Löfvendahl_Henrik Huss_foto_Anders Andersson_Boltic

Foto: Anders Andersson

Boltic har gjort klart med en ny tränarduo. Det blir två gånger Henrik – Löfvendahl och Huss – som basar över laget kommande säsong.
– Spännande, det känns som en nysatsning i hela föreningen, säger huvudtränaren Henrik Löfvendahl.

Bandysäsongen avslutades i lördags, men redan nu har Boltic alltså gjort klart med ansvariga tränare inför kommande säsong. Kaj Nordin och Pål Hansen tackar för sig och ersätts av Henrik Löfvendahl och hans namne Huss. Båda har en lång bakgrund både som spelare och ledare inom bandy.

Löfvendahl hette tidigare Larsson och har varit en profil i regionens bandy under de senaste decennierna. Han har representerat bland andra Mosserud, Otterbäcken och även Örebro. 2016 gjorde han sin sista säsong som spelare och har under de tre senaste åren varit en del av Örebros ledarstab. På grund av pandemin fick Örebro skära i personalstyrkan inför den här säsongen och Henrik Löfvendahl valde att kliva lite åt sidan.

Haft en treårsplan

– I Örebro hade de en treårsplan som nu mynnade ut i att laget gick upp i elitserien, vilket känns jättekul. Örebro har under flera år byggt upp ett lag med ungefär samma stomme och hela tiden jobbat med att alla spelare ska vara trygga med bollen och kunna gå in och avgöra. Det skapar utrymme för de riktigt vassa offensiva spelarna, berättar Henrik Löfvendahl.

När han för ett tag sedan fick en fråga från Boltic lockades han av känslan av en nystart. Både för egen del, laget, i föreningen Boltic och för bandyn som sport i Karlstad.

– Den nya arenan var absolut en faktor till att jag tackade ja, jag är säker på att den kommer betyda mycket, säger han.

Som spelare gjorde den reslige anfallaren sig känd som målfarlig. Som tränare beskriver han sig som ”relativt lugn och sansad”.

– Jag gillar när det är högt i tak och en ärlig dialog. Alla är där för samma sak och då ska det vara en rak kommunikation, säger han.

Startade i Boltic

Vid sin sida får han alltså Henrik Huss. De båda har spelat tillsammans under många år i Otterbäcken och känner varandra väl även privat. Och tittar man på spelarnas karriärer är de inte helt olika. Båda har varit runt i ett antal lag i andra och tredje divisionen. Löfvendahl som anfallare och Huss som målvakt.

– Men jag började faktiskt min karriär i Boltic som sexåring. Jag spelade där ända upp i junioråldern och fanns med som backup kring A-laget även efter det, berättar Henrik Huss.

– Det var inget svårt beslut när Boltic ringde och jag förstod att det var Henrik som jag skulle köra ihop med. Vi trivs väldigt bra ihop, säger Huss.

Henrik Löfvendahl_Henrik Huss_foto_Anders Andersson_Boltic_1

Foto: Anders Andersson

Framgångsrik – på vatten

Henrik Huss är ett relativt välkänt namn inom ”bandyfamiljen” men också för sina framgångar på vatten i flytande form. Under många år har han varit en av landets främsta på vattenskidor och även tränat juniorlandslaget under en period. Han ser stor potential i Boltic och tror att det finns mer att plocka ut från laget.

– När man tittar på årets sluttabell så är det en placering som Boltic inte ska behöva ha, men det har ju varit en väldigt märklig säsong för all idrott. Jag har en ganska tydlig tanke att jag vill jobba med att få ut mer av varje spelare och laget som helhet.

– Jag är övertygad om att bättre förutsättningar, med en inomhushall kan sporra hela föreningen, säger Henrik Huss.

Boltics sportchef Per-Erik Saikoff är mycket nöjd med att redan nu i början av mars kunna presentera en ny tränarduo. Inom kort kommer tränarkonstellationen även kompletteras med ett par assisterande tränare.

– Jag tror stenhårt på Henrik och Henrik, det ska bli väldigt spännande att se vad de kan komma in och tillföra, säger Saikoff.

– Nu fortsätter dialogen med hela spelartruppen. Vi hoppas såklart kunna behålla stora delar av den befintliga truppen och sedan toppa den med ett antal nytillskott utifrån, säger Saikoff.

– Jag vill också rikta ett stort tack till Kaj Nordin och Pål Hansen för deras insatser som tränare, avslutar Saikoff.

Fakta om Henrik och Henrik

Henrik Löfvendahl
Ålder: 40 år
Bor: Kristinehamn
Jobbar som: Resande säljare på Beijer i Karlstad
Klubbar som spelare: Kristinehamn, Otterbäcken, Örebro, Mosserud.

Henrik Huss
Ålder: 45 år
Bor: Karlstad
Jobbar som: Gymnastiklärare på mellanstadiet
Klubbar som spelare: Boltic, Karlstad-Göta, Mosserud, Otterbäcken, Slottsbron.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop