Alexander ska trimma Boltic

IF Boltic 13:49 23 april, 2021 Allmänt

14DFBEF9-D29B-4F9A-84F5-AA12A08C31C3
28-årige Alexander Juhlin är den som ska se till att Bolticspelarna är väl förberedda för bandysäsongen. I måndags presenterades upplägget för truppen i samband med att försäsongsträningen startade.

– Det känns som att de är peppade och det hoppas jag, för det är jag.

– Vi kommer att ses mycket och träna mycket och träna hårt. Jag upplever att de är redo för det, säger Alexander Juhlin.

Vad är det framförallt som du och Janne Bengtsson kommer att gå in på? Hur ser upplägget ut?

– De kommer att kretsa kring de egenskaper som är viktiga för idrotten, sen kommer vi att försöka få in så mycket volym inom de områdena.

– Vi kommer att ses tre till fyra gånger i veckan och träna en blandning av snabbhet, kondition och styrka. Bara för att förhoppningsvis göra dom till atleter som kan använda de egenskaperna i idrotten när det väl går över till att bli mer och mer idrottsspecifik träning.

70D30123-9296-4F50-8949-646CAED6BA1D

Vad känner du till om bandyn och Boltic?

– Boltic specifikt känner jag genom min morbror Peter (Johansson) som har en av lagledarrollerna.

– Sen bandyn i sig är ingen idrott som jag har haft ingående kunskap om innan det här uppdraget. Det är någonting som har kommit till mig ganska nyligen, när det blev klart att jag skulle ta det här uppdraget.

– Då blev det att gå ifrån att bara ha en väldigt ytlig bild av idrotten till en mer djupdykning och förståelse av det. Jag är fortfarande inte på något sätt i närheten av vara en expert inom bandy, men jag jobbar mot att komma närmare och bli det.

– Det ska bli väldigt roligt att få vara delaktig i den här satsningen som Boltic gör. Jag ska göra mitt absolut bästa för att kunna hjälpa dom så bra som jag kan.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop