Rönning taggad för nysatsning

IF Boltic 13:51 23 april, 2021 Allmänt

Boltic-LAIK13

I måndags drog IF Boltic igång försäsongsträningen på riktigt. Vi tog ett snack med Daniel Rönning om upplägget, hur han ser på säsongen som kommer, hallens betydelse och även vad han sysslar med när han inte spelar bandy.

Till att börja med, hur har det varit fram till dagens datum, från det att säsongen tog slut?

– Det har varit ganska lugnt, man har väl lite grann smält den här konstiga säsongen.

– Jag är sugen på att ta nya tag, det var en liten frustrerande säsong där man inte visste riktigt och förberedelserna blev lite annorlunda. Det ska bli kul och jag hoppas att det blir en liten mer strukturerad säsong hela vägen.

– Vi hoppas att folk sköter sig och håller sig hemma, så vi kan spela på riktigt i år.

Örebro och Rättvik gick upp, vad säger du om det?

– Det var välförtjänt av bägge lagen tycker jag, båda gjorde en bra säsong. Det var skönt att bli av med dem, hehe, säger Daniel Rönning.

732A3FD8-608B-4F83-B4A0-FE8EBB023982

Hur verkar det se ut för övriga lagkamrater?

– Jag hoppas att alla är sugna på att göra något bra av det här. Steppa upp och förbereda sig på en riktig säsong i år. Den kommer att betyda mer än den gjorde ifjol. Jag hoppas på att alla är sugna.

Vad kommer det att betyda på lång sikt att det kommer till en hall?

– Allt: hela föreningen kommer att må bättre på alla plan, folk kommer att vilja vara med och vara mer intresserade. Sen oavsett hur den sportsliga delen kommer att se ut tror jag ändå att det kommer att bli ett lyft. För oavsett hur vi kommer i tabellen kommer det över sikt bli riktigt bra.

– Nu har vi en chans, det har vi inte haft tidigare med väder och vind.

Hur verkar det här försäsongsupplägget?

– Det är kul att det är mer strukturerat från start, det är skönt att det finns en tydlig plan. – Det verkar kanon och kul med nya ansikten, det behövs ibland.

Har du några planer för sommaren?

– Jag bygger ett hus ute på Segerstad. Det ser vi fram emot, det är inte så långt kvar. Det ska färdigställas inom några månader, sen är det mer jobb med trädgård och altaner och allt. Det blir en jäktig och kul sommar, berättar Daniel som även kommer att ta examen på Örebro Universitet.

– Jag tar examen till sommaren som matematiker, så jag hoppas hitta ett jobb som passar bandyn såklart.

– Det är allt från programmering till räkningsmatematik, jag har inget specifikt jobb på gång. Jag får blicka brett.

Har du något mer att tilläga?

– Jag hoppas att det får komma lite publik på matcherna och så man känner att det blir på riktigt igen, det gör stor skillnad. Den som säger något annat den ljuger. Jag hoppas att folk får komma och titta.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop