Boltic avgjorde på Fergie Time borta mot UNIK

IF Boltic 21:03 6 januari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

Minut 94.
En gyllene minut för Boltic när man på bortaplan kunde besegra UNIK med 5–6 (2–2).
Stor matchvinnare blev Elis Lindgren med två mål på slutet. Kalixfostrade 21–åringen var förstås nöjd efter matchen.
– Sista skottet och jag kände mig rätt het idag, bad om att få ta den och fick som tur var sätta den. Riktigt jävla skönt, säger matchvinnaren till Boltics webb-sida efter matchen.

Det svänger verkligen om Boltic. På fyra matcher har det nu blivit tre vinster och en oavgjord, poäng som betyder att man har börjat klättringen i tabellen. Borta mot UNIK var det annars hemmalaget som inledde bäst målmässigt och hade ledningen fyra gånger innan Boltic kunde avgöra på slutet.
Där det har varit stolpe ut tidigare var det stolpe in för Karlstad-laget.

Tränaren Henrik Huss var nöjd med laget idag.

– Vi visade en stark moral och kämpa-anda, vi fick bara spela på ledning en enda gång i matchen (när vi ledde med 2-3) annars fick vi kämpa i underläge och likaläge.
– Så att vi hela tiden hittar kämpatakter i det jämna och utsatta läget är imponerande. UNIK gick för seger dom också ändå in i slutet men den här gången var det vår tur att få med oss en seger i slutskedet, säger Henrik Huss och fortsätter;

– Med tanke på de många och olyckliga förlusterna i slutet av matcherna tidigare under säsongen så känns det inte det minsta orättvist. Vi jagar, vi krigar, vi kämpar, vi sliter och pushar varandra ända in i det sista och utöver att vi är inne i ett bra flow så är det vår inställning och kampmoral som ger oss två viktiga och sköna poäng idag.

Matchvinnaren Elis Lindgren svarade för tre målen i matchen och fick berätta om de två andra innan avgörandet, mål som betydde 1–1 och 5–5;
– Första målet får jag ett dropp av Lucas (Hovlund, kul att se dig tillbaka) som jag kan kliva in i mitten och smälla in på distans. Andra målet gör Bucht (Jacob) en riktigt fin uppåkning och droppar bort hela UNIKs försvar och jag kan lägga in den.

Gustaf Andersson, Gustav Jansson och Daniel Rönning stod för dem andra Boltic-målen i matchen.

– Det betyder mycket såklart, det visar att det lönar sig när man krigar hårt för varandra. Alla gjorde ett magiskt jobb, tycker Elis Lindgren.

I och med segern så studsar Boltic upp på elva poäng och en åttonde plats i tabellen. Närmast väntar Västanfors på bortaplan på söndag.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

 

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop