Ikväll väntar Nässjö IF hemma på Tingvalla Istadion

IF Boltic 14:17 11 januari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

bild11

Om några timmar väntar Nässjö IF på hemmaplan för ett revanschsuget Boltic.
Man vill studsa tillbaka efter förlusten 7–4 på bortaplan mot Västanfors.

– Vi har haft ett snack innan och har haft överensstämmande åsikter om vart vi var i matchen och vart vi vill vara. Jag ska inte avslöja några detaljer, det låter lite hemlighetsfullt men vi är väldigt överens spelare och ledare om vad det är som vi behöver trycka extra på för att studsa tillbaka, säger tränaren Henrik Huss efter måndagens träning.

I den allsvenska serien som är väldigt jämn skiljer det bara en poäng till Nässjös favör, men åt andra sidan har Boltic ett plusmål till sin fördel. Det är upplagt för dramatik på Tingvalla Isstadion ikväll.

– Det är ett tufft motstånd, sen är det också lite psykologiskt mentalt, bägge lagen ligger ganska nära varandra i serien och alla poäng, alla mål plus minus är viktiga.
– Det är en chans till revansch, det är en klyscha också. Men med tanke på vad vi levererade igår (läs i söndags) mot Västanfors borta så finns det väldigt mycket punkter att trycka på som kan bli betydligt bättre.

* Hur har du upplevt den här perioden?

– Vi började lite motigt, sen jobbade vi oss in i det, vi hade ingen direkt stress eller panik i gruppen även om resultaten inte gick med oss. Vi hade många uddamålsförluster, ett par tvåmålsförluster, vi har haft känn på alla matcher. Nu har vi kommit in i det mentala spelet också så vi kan hantera dom här perioderna med tillfälliga underlägen. Även på viss del spela på ledning, inte för att man ska slappna av för den saken skull, berättar Henrik Huss och fortsätter;

– Det är väl en del taktiska dispositioner som jag tycker att vi har kommit till rätta med på slutet. Sen har vi medvetet valt att vädra lite i truppen eftersom vi har ett tufft schema med nio matcher under januari. Då går det inte att spela på samma gubbar hela tiden, där får vi ledare visa lite fingertoppskänsla hur vi tar ut laget.

* Alla spelare är tillgängliga?

– Så som det verkar just nu, så har det varit under hela säsongen. Sen kan det bli under morgondagen (idag), lunchtid när det är matchdag kommer, det är det vi lever med, det är inte bara idrotten utan alla arbetsplatser. Vi har en grundidé och är ganska nöjda med det laget som vi ställer upp med imorgon (läs ikväll). Sen får man var förberedd på att det komma sena återbud, avrundar Henrik Huss.

….

För Ola Fredricson med rötterna i Nässjö är det en speciell match att vara med och kommentera ikväll.

– Bandyn var störst och dem hade bra ungdomstränare, svarar Ola när vi kommer in på vad det betydde för honom att växa upp i småländska Nässjö.

* Sporrande miljö helt enkelt, som en tidigare förbundskapten i basket för USA ska ha sagt; det har betydelse varifrån du kommer.
Pelle Togner är också ifrån Nässjö, var han en förebild för dig?
– Det var min idol det, säger Ola.

* Har du kvar några band med Nässjö idag?

­– Stefan Gustavsson är en god vän som jag har spelat med, numera bor han i Jönköping. Min mor gick tyvärr bort i augusti (förra året), så jag har ingen koppling mer till staden, svarar Ola.

* Kollar vi in tabellen skiljer det en match mellan lagen och poängmässigt en poäng. Kan vi vänta oss en jämn match ikväll?

– En väldigt jämn match mellan två jämnbra lag, det har varit lite berg och dalbana resultatmässigt för bägge lagen.

* Hur är det att kommentera med Mikael Borstner?

– Han är väldigt trevlig och kunnig på bandy, jag tycker att vi kompletterar varandra bra.

* Om vi avrundar, frånsett matchen som fick avbrytas efter en spricka i isen, hur har hallen skött sig?

– Den är riktigt fin och har en grym bra is, avrundar Ola.

Har ni inte möjlighet att närvara ikväll så kan ni kolla in matchen på VF.se eller NWT.se och höra/se när Ola Fredricson och Mikael Borstner kommenterar det hela.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop