Införsnack inför UNIK borta

IF Boltic 22:43 5 januari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

Dem kommande dagarna ska IF Boltic spela tre matcher på kort tid.
Imorgon börjar man med att möta UNIK på bortaplan, på söndag är det Västanfors, också borta i Fagersta och på tisdag vänder man hemåt och möter Nässjö IF.

– Det är en lite mindre plan än vanligt och det är lite farligare hemma. Dem har börjat lyfta mer i spelet och mycket handlar om Oskar Rönnqvist, Johannes Camilton (lagkaptenen) och Tobias Engstrand. I deras senaste match tror jag dem gjorde runt 20 lyft och det var fem-sex av deras åtta mål, säger tränaren Henrik Löfvendal om motståndet imorgon.

Vi får backa banden till säsongen 2019/2020 för det senaste mötet i Uppsala mot UNIK. Då vann Boltic med 3–6 (2–2). Ted Wiklund, Gustaf Andersson, Johan Hesselbom, Gustav Jansson och Jonas Wennerström var målskyttar då. Tim Zenoud Johansson, Tobias Engstrand och Johannes Camilton hittade nätet bakom Johannes Gustavsson i Boltic-målet, Johannes som ikväll vann i elitserien med sitt nya lag Frillesås borta mot Vetlanda med 3–4 (2–3).
Frillesås har gått bra på slutet och ligger elva i tabellen på 15 poäng. Det är kul när det går bra för spelare som har fått sitt genombrott i Boltic.

bild51

Vidare till matchen imorgon, det har sett bra ut på dem senaste träningarna, det är något som tränaren Henrik Löfvendal och målvakten Joakim Westberg bekräftar.

– Energimässigt är vi verkligen på topp på träningarna, vi är grymma just nu, säger Henrik och fortsätter;
– Vi blir starkare för varje match offensivt, det ska vi ta med oss till Unik.

Joakim Westberg var det;
– Tempo och kvalitéten på hur vi hur vi genomför träningspassen, man känner av att det är konkurreras mellan alla i laget nu för att få speltid, fyller målvakten i med.

UNIK imorgon 14:00, Västanfors på söndag också 14:00, Nässjö hemma på tisdag 19:00. Vi frågade Henrik Löfvendal om upplägget för dem kommande dagarna.

– Upplägget det är att vi ska satsa fullt ut på dessa matcher, om de blir av och försöka och återhämta oss emellan med hjälp av våran fys–expert.

* Ted Wiklund och Elias Sandholm gjorde det bra hemma mot Ljusdals BK, vad säger du om deras insats?

– Jag tycker att båda gjorde en riktig bra match, Elias kanske lite extra på grund av att vi fick försvara oss ganska mycket, säger Henrik Löfvendal.
– Vi är mer än supertaggade till matchen imorgon.

Joakim Westberg fick slutordet;
– Jag tror att det kommer att bli krig med slutspelskaraktär, då vi ligger där vi ligger.

14:00 imorgon är det avslag i Relita hallen, en match som ni kan se på bandyplay.se

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop