Kort text inför Västanfors imorgon

IF Boltic 23:07 8 januari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

bild8

Imorgon väntar Västanfors IF på bortaplan för IF Boltic.
Ett motstånd som inte har spelat någon match sedan 28 december då man hemma besegrade Falu BS med 4–3 (2–2).

– Det kommer att bli en tuff match och det gäller att vara med hela tiden, tror försvararen Erik Wallman. Senaste gången som Boltic var till Fagersta och spelade en seriematch vann man med 4–5 (1–2).

Det brukar bli målrika matcher lagen emellan och jag som skriver minns tillbaka till säsongen 2007/2008 när Boltic hemma i slutet av allsvenskan mellersta vann med 5–3. Den segern betydde att Karlstad-laget tog sig till kval till elitserien. Man fick ihop 30 poäng mot trean Västanfors 25.

Jag minns också tillbaka på säsongen därefter, 2008/2009, 22 november, när Boltic vände ett 4–1 underläge till 4–4 på Västanfors IP. Klassiska ”Men blås då” myntades på läktaren ifrån tillresta supportrar från Karlstad.

Imorgon har matchen en annan betydelse än 2007/2008, hemmalaget behöver alla poäng man kan få för att inte hamna efter lagen som ligger på negativt kval ovanför dem. Västanfors har idag tre poäng, poäng som man har tagit emot Falu BS, (3–3 borta, 4–3 hemma). UNIK som ligger på sista kvalplatsen nedåt, har åtta poäng. Då ska fläkten möta UNIK borta i omgången efter Boltic-matchen. Man har även Katrineholm, Kalix som ligger i närheten av det negativa kvalet kvar att möta.

Tränaren Henrik Löfvendal är inne på att man kommer att använda sig av många spelare imorgon.

– Vi kommer att lufta lite spelare så alla får spela och att vi har alla igång, vi byter tre spelare mot senast, berättar Henrik.

I fredags körde man ett litet lättare fysiskt pass och man var lediga idag lördag.

– Vi är taggade och ödmjuka inför matchen, utematch med en liten plan däruppe i Fagersta så det gäller att vara noga med detaljerna och verkligen ta tag i spelet från början. Vi ska äga denna match, säger Henrik Löfvendal.

Alla spelarna är att tillgå för IF Boltic imorgon, ett om något positivt besked inför matchen.
I övrigt spelar möts Lidköpings AIK-Katrineholm, Nässjö-UNIK och Tillberga Västerås–Ljusdal.

Ni kan följa matchen på www.bandyplay.se och avslag är det 14:00.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop