Oavgjort hemma mot Nässjö IF 4–4 (1–2)

IF Boltic 02:38 12 januari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

jbucht
IF Boltic studsade tillbaka ifrån 7–4 förlusten borta mot Västanfors.

Hemma mot Nässjö IF blev det 4–4 (1–2). Lagen turades om att ha ledningen två gånger.

–  Först och främst är vi grymt nöjda med sättet vi studsar tillbaks efter plumpen senast mot Västanfors. Visar på riktigt bra karaktär. Sen får vi ändå vara nöjda med en poäng idag (läs igår). En tuff match, säger lagkaptenen Victor Carlsson efter matchen.

De 40:talet åskådarna som var på plats när Nässjö väntade hemma för Boltic, hann knappt sätta sig till rätta innan hemmalaget hade tagit ledningen efter sju minuter. Elis Lindgren hittade nätet för tredje matchen i rad.
Kalixsonen är inne ett mål-stim.

Men säg det glädjen som varar länge, det tog Nässjö bara knappa fyra minuter, så hade vi 1–1 i matchen. Pontus Nordström hittade rätt. Elva minuter senare tog NIF ledningen efter en hörna från höger (Boltics vänster). Lucas Eberhardzon var sist på bollen (Kevin Runbom). Kevins fjärde passningspoäng på bortaplan, Lucas första bortamål den här säsongen.
1–2 stod sig halvleken ut. Men vi hade lika gärna ha sett något mer mål innan pausvilan.

Dessutom hade Boltic blivit av med försvarskuggen Erik Wallman tidigt i matchen.

I den andra halvleken så tog Boltic vara på ett powerplay omgående och kvitteringen var ett faktum. Jacob Bucht svarade för sitt sjätte mål den här säsongen (utan assistans). Från utvisningen till målet tog det bara tre sekunder.
Det måste vara något form av rekord i bandyallsvenskan. Tio minuter senare höll sig Jacob framme igen och kunde raka in en retur. Boltic hade vänt på matchen och ledde med 3–2. Målen var Jacobs 29:e och 30:e i serien, det placerar honom på en fjärdeplats i poängligan, sju mål och 23 passningar.

Gästerna Nässjö vände tillbaka igen inom loppet av en minut. Pontus Nordström (Patrik Gustafsson Thulin) såg till med sitt sjunde mål på bortaplan att det stod 3–3, sedan kunde Viktor Lindkvist sätta 3–4 (Gustav Enhagen). Då hade vi spelat 70:33 av matchen.

– Det är Nässjö som för spelet, säkert större delen av matchen, dem är tunga att möta, ett riktigt bra lag. Men vi försvarade oss på en otrolig nivå idag (läs igår), tycker Victor Carlsson.

44malet

Utvisningen som Lucas Eberhardzon drog på sig i slutet av matchen, med tio minuter kvar av ordinarie tid, visade sig bli kostsam. Andreas Eriksson hittade fram till Christopher McIntyre-Andersson. Det målet gjorde att matchen slutade 4–4.

– Han har en grym förmåga att dyka upp i rätt lägen, jag vet att han gjorde det ett par gånger förra säsongen också, Christopher är en tillgång. Han har sin fart på skridskorna som det är inte många som mäter sig med i allsvenskan, säger lagkaptenen Victor om poängräddaren Christopher McIntyre-Andersson.

* Vad går det att ta med sig till Åby/Tjureda på söndag?

– Vetskapen om att det är det här den här inställningen som krävs i varje match framöver. Det tror jag att vi har lärt oss nu. Det är framförallt det vi tar med oss.

* Daniel Rönning gick ner och spelade back när Erik Wallman tvingades kliva av, hur skötte han den uppgiften?

– Med bravur, Rönning har ju spelat back i Örebro, det var inga nyheter för hans del. Men att få göra det mitt i en match, det är aldrig lätt. Jag tycker att han löste det jättebra idag.

Jacob Bucht målskytt igen…

– Han slutar inte göra poäng, han är bra på det. Tunga skott idag från hans sida.

Hur är det att ha honom i laget?

– Det är ovärderligt, skulle jag säga, framförallt en jävligt bra kille. Han är bra med dem yngre, bra med alla i laget, rutinen han har och att han är duktig. Vi kan förlita oss på att han löser det mesta när han får bollen. Han främsta egenskap är att han gör alla så jävligt mycket bättre, avrundar Victor Carlsson.

Närmast väntar Åby/Tjureda på söndag (borta, 16:e), ytterligare ett Smålands-lag innan Boltic vänder hem till Karlstad och möter IFK Kungälv nästa onsdag (19:e). Ni kan förstås se den matchen på bandyplay.se Vi kommer förstås att skriva något inför den matchen under veckan.
För det är här på ifboltic.com som ni kan ta del av det senaste om ert favoritlag IF Boltic.

Matchfakta;
IF Boltic–Nässjö IF
4–4 (1–2).
Målskyttar; IF Boltic: Jacob Bucht 2, Christopher McIntyre-Andersson, Elis Lindgren. Nässjö IF: Pontus Nordström 2, Viktor Lindkvist, Lucas Eberhardzon.
Hörnor; IF Boltic: 4 Nässjö IF: 11 (ett mål).
Frislag; IF Boltic 14 Nässjö IF: 10.
Publik ;40

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop