Om förlusten borta mot Västanfors IF

IF Boltic 22:06 9 januari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

bild30
IF Boltic åkte på en stjärnsmäll när man på bortaplan förlorade med 7–4 (1–1).
Hemmalaget Västanfors fick en drömstart på den andra halvleken när man kunde gå ifrån till 3–1.

– En riktigt tråkig förlust och en ansträngande matchbild. Men i det läget som Västanfors är i tabellen så är deras taktik deras chans att vinna matcher. Och när de kan få spela i ledning så får de ännu mer vind i seglen att spela ett mycket kompakt och samlat försvarsspel med alla spelare, säger tränaren Henrik Huss efter matchen och fortsätter;

– Vi är fruktansvärt besvikna på oss själva att vi inte kunde lösa upp deras defensiv. Västanfors gjorde en stark kämpainsats och svarade för en äckligt disciplinerat defensiv insats, men vi borde ändå ha kunnat manövrera ut dem.
– Det är en mycket tung och dyster stämning i bussen på väg hem.

Efter fyra raka matcher med poäng i följd åkte IF Boltic på en blytung förlust borta mot Västanfors. För även om Boltic snabbt kunde kvittera hemmalagets ledningen i slutet av den första halvleken och reducera i början på den andra halvleken, kunde Västanfors rycka ifrån målmässigt och ta hem två viktiga poäng.

– I stort sett förde vi matchen i den första halvleken, vi hade mycket boll och försökte driva upp tempot. Men vi fastnade i deras defensiv, dem var täta i mitten och vi gjorde misstaget att försöka spela oss igenom där skulle jag säga, sade lagkaptenen Victor Carlsson efter matchen.

Målvakten för dagen  Carl-Filip Olsson fyllde i;
– Jag upplevde att vi inte riktigt kom upp i nivå, Västanfors gjorde det bra genom att dra ner på tempot i matchen. Dem fick ett slumpmål på en hörna.
– Jag kände ändå inte en stress, utan om vi bara fortsatte med våra grejer så skulle det lossna för oss. Men vi hade behövt gå mer runt utan att köra in i dem, så att dem fick omställningslägen på oss.

* Vad sades i halvtidspaus?

– Att vi inte skulle försöka spela så mycket i dem utan gå runt dom istället och söka hörnor. Sen att vår inställning måste förändras, för annars vinner dem matchen emot oss, berättar Carl-Filip Olsson.

* Hur var den andra halvleken?
– Dem gjorde två snabba mål i andra som vi inte hämtade oss ifrån, jag tycker att vi spelade ängsligt med en del misstag som kanske stressade upp oss ännu mer.

– Västanfors gjorde en gedigen match och vi hade det svårt att bryta igenom deras defensiv, men vi kom helt enkelt inte upp i tillräckligt bra nivå idag. Det här var förhoppningsvis en väckarklocka för oss och nu får vi analysera den här matchen och se till att göra en bättre insats på tisdag mot Nässjö, säger lagkapten Victor Carlsson.

Vi frågade målvakten Carl-Filip Olsson om hur det var att vakta målet?
– Det är ju det jag tränar för varje vecka, det är matcher jag vill ha. Det är svårt att stå en sådana här match dock när laget inte spelar på topp och då är ju målvakten en utsatt position, speciellt för mig som inte fått stå på två månader.

­– Just nu hoppas jag bara på att vi alla gör en bra träningsvecka och att vi studsar tillbaka på tisdag. För egen del är det tillbaka och gnugga på detaljerna så vet jag att jag kommer få chansen igen

* Hur upplevde du andra halvleken?

Som att vi inte ville vara delaktiga eller trodde att det skulle lösa sig på en skridskor. Vi slarvade otroligt mycket och hade helt enkelt inte fokus där.

– Matchen liknade den hemma mot Falun, när Västanfors kunde spela på ledning så gjorde dem det bra genom att säcka ihop och gå på dom lägen som gavs.

– Det är slarv och nonchalant rakt igenom laget och det är tråkigt att vi inte visade en bättre sida än detta. För hade vi haft samma inställning som i dom senaste matcherna hade vi vunnit denna match.

Vad går det att lära sig av detta? Att det inte går att underskatta något lag?

– Absolut, sen också att det gäller att gå in med rätt inställning i varje match. Alla i laget måste göra det, annars vinner man inga matcher.
– Resultaten vi får i matcherna är enbart beroende på vår inställning till den. Sen kan vi möta vilket lag som helst och slåss om segern. Men med den här inställningen vi hade idag är det underkänt, säger Carl-Filip.

Vi återvände där till tränaren Henrik Huss;

– Vi kom inte in i matchen idag. Västanfors bjöd inte upp till riktig dans utan backade hem och hade en mycket kompakt och samlad defensiv och chansade på att skapa sina farligheter på kontringar.

– Alla deras spelare klumpade ihop sig på deras planhalva och vi förmådde inte att komma igenom detta. Vi försökte att gå runt dom också och skapade några farligheter samt något mål på det sättet, men deras taktiska defensiv höll ihop och dem fick sina kontringar på detta sätt. Vi fortsätta in i det sista att gå för att komma ikapp, men idag ville det sig inte.

Lagkaptenen Victor Carlsson fick slutordet;
– Tyvärr var det här ett ganska rejält magplask från vår sida, men det är upp till oss i laget att studsa tillbaka och visa att vi är bättre än såhär. Vi får dra lärdomar och förhoppningsvis bjuda på bra bandy mot Nässjö för din och resten av publikens skull.

Matchfakta:

Västanfors IF-IF Boltic
7–4 (1–1)
Målskyttar; Västanfors: Wilhelm Frimodig 2, Gabriel Augustsson, Hampus Bergman, Robin Rebermark, Max Haglund, Dimitrij Loginov. IF Boltic: Christopher McIntyre-Andersson, Ted Wiklund, Elis Lindgren, Gustav Jansson.
Hörnor; Västanfors IF: 7 (1 mål) IF Boltic: 8 (1 mål)
Frislag; Västanfors IF: 13 IF Boltic: 8
Utvisningar; Västanfors IF 30 IF Boltic: 10

På tisdag väntar Nässjö hemma på Tingvalla Isstadion. En match som börjar 19:00. Ni kan läsa på länken nedan hur man får tag i biljetter till den matchen;

http://ifboltic.com/2022/01/sa-far-du-biljett-till-nassjo-hemma/

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop