Om matchen hemma mot Tillberga

IF Boltic 11:25 31 januari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

IF Boltic kunde inte följa upp 1–1 borta mot Nässjö igår när man på hemmaplan förlorade mot Tillberga Västerås med 2–3 (0–3). Man hamnade i ett tremålsunderläge i den första halvleken.

– Överlag var Tillberga hetare och hade en bättre inställning än oss och det var det som gjorde att dem hade 0–3 plus i halvlek, säger en av tränarna Henrik Huss efter matchen.

Tidigare i höstas vann Boltic borta mot Tillberga, men på hemmaplan kom gästerna från Västerås att ta med sig poängen hem till Västmanland. Karlstad-laget förmådde inte att hämta in 0–3 i paus i den andra halvleken. Men man får ta med sig den energin och kamp-glöden som laget visade upp i den halvleken. Joakim Westberg i målet var åter bra och svarade för många kvalificerade räddningar när Tillberga kom till fina lägen.

 * Vad är den största skillnaden mellan halvlekarna?

– I den andra halvleken fick vi in lite mer energi och driv i alla kroppar, det syntes att vi var betydligt mer engagerade och tog ansvar för vår insats.

– Vi kom in i matchen lite grann spelmässigt och hämtade in något mål, en liten tendens till ett flow, vi är på väg in i det hela. Sen räckte det inte hela vägen.

– Samtidigt har dem mer hörnor än oss, fler målchanser, Joakim fick göra några fina räddningar idag igen och likaså i fredags. Någonstans kanske slutresultatet ändå inte är missvisande, även om det tar emot lite att uttrycka sig så. Vi hade såklart chanser, Christopher McIntyre-Andersson på egen hand skapade en chans i första halvleken, han lyfte precis över och hade vi fått in ett mål där, det är dem små marginalerna. Då kanske vi hade kommit in i stimmet. Nu fick Tillberga målen och tillfälligheterna med sig.

* Poäng mot Nässjö och inga poäng mot Tillberga, nu väntar IFK Kungälv hemma på onsdag.

– Alla matcher är ju viktiga men så som serien har haltat lite fram och tillbaka, det är svårt att veta vart man ligger. Nu börjar det jämna ut sig lite, den är inte helt missvisande serien.

– Vi får verkligen se till att vi får ihop allting till 110 procent till varje match framöver. Det är lite mer kniven mot strupen. Det spelar ingen roll vilket lag vi än möter i serien, vi kan förlora mot vilket lag som helst och åt andra hållet så kan vi faktiskt vinna mot vilket lag som helst. En match i taget och göra det bästa varje matchdag.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop