Ted Wiklund om att vara tillbaka i Boltic

IF Boltic 23:23 14 januari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

91-tedwiklund

Det har inte gått någon obemärkt förbi att Ted Wiklund är tillbaka i IF Boltic. Spelmotorn som både kan användas som mittfältare/anfallare har på fyra matcher svarat för ett mål och en passning, men han är även bidragit med mycket annat i spelet. Webben fick ett snack med 31–åringen efter torsdagens träning i den nya hallen.

– Jag har ju varit i föreningen länge, men det är väl framförallt rutin som jag bidrar med. Sedan har vi det roligt tillsammans och har tagit några poäng nu, det är kul att vara med i Boltic, säger Ted Wiklund som menar på att det är inte så många poäng upp till lagen ovanför Karlstad-laget i tabellen i en jämn allsvenska modell 2021/2022.

* Vad är det framförallt som skiljer division 1 mot allsvenskan?

– Tempot, du har några bra lag ifrån Stockholmsområdet som är väldigt bra, men botten är lite sådär. En helt ok serie, men det är framförallt tempot skulle jag säga, svarar Ted Wiklund och vi frågar honom om hur säsongen har varit hittills?

– Jag tycker att den har varit bra, jag har spelat med Mosserud, nu har jag gjort några matcher med Boltic och det har känts bra och rätt. Framförallt i det läget som Boltic befann sig i när jag klev över, det är kul att hjälpa till och roligt att vara med, säger Ted Wiklund och det syns i honom att han verkligen menar dem orden, för han har ett stort Boltic-hjärta.

– Det är en hel del nya yngre spelare i laget som jag tycker har gjort det bra, sen har vi det gamla gardet också, det har känts bra, säger Ted Wiklund.

* Vad ska Boltic ta med sig ifrån 4–4 hemma mot Nässjö?

– Det kändes surt när vi ledde, det gick fort när Nässjö vände till 3–4 (en minut). Men det är starkt av oss att komma tillbaka och kriga till oss en poäng. Framförallt att vi inte ger upp, utan vi tror på det hela vägen ut. Det är en vinnarinstinkt och styrka.

En insats som man inte ska ta med sig är den borta mot Västanfors omgången innan, förlusten med 7–4;

– Jag vet inte riktigt, dem ställdes sig i egen målbur allihopa och vi löste inte det. Västanfors fick kontra på våra misstag och kunde spela på ledningen. Det gick inte vägen i en match som vi skulle ha vunnit, men vi får ta lärdom av det hela, tror Ted Wiklund. Ted som under sina säsonger i Boltic har fått smeknamnet Super-Ted.

– Det är roligt att se alla som får komma in på matcherna, vi får hoppas att det blir bättre till nästa säsong så att flera kan komma och kolla på Boltic, avrundar Ted.

På söndag väntar Åby/Tjureda på bortaplan. Vi återkommer till Smålandslaget imorgon lördag med lite statistik. Motståndet var i elden ikväll och vann på bortaplan över Katrineholm med 3–6 efter fem mål sista kvarten, 2–3, det stod 1–3 innan dess.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop