Det allsvenska kontraktet är säkrat – storseger hemma mot IFK Kungälv!

IF Boltic 13:10 24 februari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

andreaseriksson

Snacka om islossning målmässigt.
IF Boltic körde fullständigt över motståndarna IFK Kungälv när man på hemmaplan vann med 15–5 (8–3). Det var dessutom Karlstad-lagets största seger på 14–år. Då 2008 besegrades Katrineholm med 22–2.
– Det är kul när det klickar, jävligt gött. Det kändes som varenda skott/flipp/det spelade ingen roll vad vi gjorde så gjorde vi mål på allt. Vi hade med oss sjukt mycket idag (läs igår), säger fyramålsskytten Elis Lindgren.

2–4 seger borta mot IFK Kungälv i matchen innan. Dessutom samma siffror uppe i Kalix. Det var ett IF Boltic som kom till onsdagens match med ett bra självförtroende och en bra känsla.
Publiken som fick bevittna matchen vart inte besvikna. Man fick se många mål och ett hemmalag som efter en kvart hade kopplat ett grepp om tillställningen.

Ted Wiklund, Erik Wallman, Elis Lindgren gånger två hade sett till att man ledde med 4–1.
Halvtimmen senare stod det 8–3. Stora siffror för att vara en halvlek på Tingvalla Isstadion.

– Det är en skaplig urladdning får man väl lova och säga. Det är klart att det är skönt att kunna säkra det allsvenska kontraktet. Jag tycker att vi inte slutar göra det vi är bra på, det vi har tränat på hela året, någonstans känns det som vi verkligen får ut det i bägge halvlekarna. Vi styr och ställer hela matchen, säger den femmålsskytten i matchen Andreas Eriksson.

För Boltic fortsatte i den andra halvleken att styra och ställa. Kulramen kom till användning och publiken fick sammantaget se hela 20 mål, 15–5.
I och med den stora segern och de två poängen säkrade IF Boltic det allsvenska kontraktet.

– Vi kan gå ut med lite friare känslor i kroppen och vara lite mer avslappnade så ska vi ge järnet för alla som tittar, sponsorer och föreningen ändå. Det är så skönt att vi har säkrat platsen till nästa år, det var det viktiga, säger Elis Lindgren och Andreas Eriksson fyller på;

– Vi är inne i ett bra flow, det har varit lite stökigt under säsongen i år också med sjukdomar och skador, allt, någonstans tycker jag att det vi har tränat på under hela året har lyckats bära frukt.
– Vi hittar ett sätt att vinna i alla matcher. Två snömatcher, Kalix och Kungälv, skitväder, vi tar två poäng, bra förutsättningar här och vi tar två poäng.
– Det är riktigt lovande och jag är glad att vi har säkrat kontraktet.

* Vad går det att ta med sig till avslutningen på säsongen?

Elis;
– En bra offensiv och bra känsla i laget, fantastisk defensiv också. Bra hörnskytte, det känns som den här matchen kan man ta med sig allt ifrån egentligen. Krigarglöd ifrån dem två tidigare matcherna. Känns riktigt bra.

– Det var längesedan jag spelade i någon match där vi gjorde så många mål, det är kul, alla tyckte det var kul att spela och det var nog roligare och kolla på. Sen är det inte varje gång en gör så många mål, men någonstans tycker man att det är kul att göra mål. Men att vi vinner och tar två poäng överstiger dem fem målen, säger Andreas Eriksson som fick den avslutande frågan. Vi passade på och fråga om hallens betydelse.

– Det går inte att jämföra, det är toppförutsättningar varje kväll som vi är här. Det kommer att behövas hallar överallt.
– Det märks tidigt, nu har jag ändå varit här under fyra år, men det märks ändå vilken skillnad och vilken fart det är i spelet kontra tidigare år, det känns gött att kunna komma ikapp hall-lagen lite tidigare mot vad det har sett ut tidigare. Det är en grym skillnad.

Vi noterar förutom att det allsvenska kontraktet säkrades att hela elva Boltic-spelare gjorde poäng i matchen. Bara en sån sak.

Närmast väntar Ljusdals BK på bortaplan på lördag innan Falu BS den 2:a mars, också på bortaplan, Boltic avrundar serien på hemmaplan den 5:e mars med Lidköpings AIK på besök.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

IF Boltic-IFK Kungälv
15–5 (8–3)
Målskyttarna; IF Boltic: Andreas Eriksson 5, Elis Lindgren 4, Albin Ottosson 2, Erik Wallman 2, Ted Wiklund, Jacob Bucht (sex assist!). IFK Kungälv: Viktor Uhlin, Edvin Isaksson, Hugo Andersson, Hugo Nilsson, Lukas Persson.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop