Fjärde raka segern för IF Boltic efter 4–5 borta mot Ljusdal

IF Boltic 20:45 27 februari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

Med två matcher kvar att spela för IF Boltic kan man inget annat än imponeras av slutdelen av serien. Karlstad-laget vann sin fjärde raka match när man på bortaplan igår besegrade Ljusdal med 4–5 (0–2). Man har alla möjligheter att komma topp åtta i allsvenskan. Med tanke på allt runtomkring med sjukdomar, nya hallen som det fortfarande byggs på, andra saker som har stört, så är det riktigt bra av laget och ledarna. Hatten av.

– Mycket fram och tillbaka. Vi har ännu en gång otroligt brytsäkra backar och Jocke (Joakim Westberg) är helt otrolig i målet. Vi sätter våra lägen och därför vinner vi idag (läs igår), sade tremålsskytten Elis Lindgren efter matchen. Elis är inne i en hysterisk form och har gjort sju mål på två matcher.

15–5 hemma mot IFK Kungälv följdes upp med 4–5 på bortaplan mot Ljusdals BK. Därmed hade IF Boltic inkasserat sin fjärde raka vinst i den allsvenska slutspurten. Det var också en seger som ger hopp inför framtiden. Med den nya hallen och att man kan gå på stor is tidigare till nästa säsong. Det här är nog vad bandyn som sport behövde. En sport som har varit på dekis i många år i Värmland, det kan innebära ett hopp för de fåtal klubbar och lag som alltjämt är kvar i landskapet.
Samarbetet med Slottsbron och Mosserud kan ge frukt. Man säger att musik ska byggas utav glädje, i detta fall byggs det utav kunskap, energi och framtidstro som kommer ge resultat efter rätt förutsättningar. Länge leve bandyn, den är inte död.

– De var en lite avslagen match till en början som inte handlade om så mycket mer än att få vinna. Det slog över och blev ett krig med heta känslor så som matcher ska innehålla och där kunde vi visa att vi ville vinna mer än dom, sade målvakten Joakim Westberg efter matchen.
En match som han kom att storspela i.

– Jättebra insats av alla idag, men Joakim var grym, säger Elis Lindgren.
– Jag blev fint framspelad på första och tredje av Gustav Jansson och Burre (Jacob Bucht, så nu vet ni vad ni ska kalla Jacob om ni ser honom på stan). Sen så har jag lite flyt och får till mig en boll på en retur och får på en fin träff, berättar tremålsskytten om målen.

Tränaren Henrik Löfvendal;

– Härlig match, med ett skadeskjutet Boltic. Jag, Rönning och Matte Svensson på bänken. Ljusdal förde spelet men vi hade en stark defensiv och en effektiv offensiv. Försvaret var grymt och Jocke (Joakim Westberg) än bättre.

Det bästa av allt?!
På lördag 17:00 kan ni se laget i Karlstad när man avslutar serien hemma mot Lidköpings AIK. Ett LAIK som jagar kvalplats till elitserien. Innan dess väntar Falu BS på bortaplan på onsdag. Ett Falun som ville undvika negativt kval, men som kommer att få kämpa om nytt kontrakt i allsvenskan. Det är upplagt för dramatik, läge för Boltic att spela ut.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Boltics målskyttar emot Ljusdal; Elis Lindgren 3,

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop