Om matchen mot Gripen hemma

IF Boltic 22:54 10 februari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022
Iver Dilling skrinnar mot mål. Foto: Anders Andersson

Iver Dilling skrinnar mot mål. Foto: Anders Andersson

Inget spel sedan den 30:e januari.
Lägg till bara två gemensamma träningar och ni kan förstå att förberedelserna för Boltic inför gårdagens match hemma mot Gripen inte var optimala.
Trots det svarade Karlstad-laget för en fin insats mot serieledarna från Trollhättan.
Ett Gripen som innan matchen bara hade förlorat en match.

Långt in i den andra halvleken var det bara ett mål som skiljde lagen åt. Men på slutet kunde gästerna gå ifrån. Då ska vi veta att Joakim Jansson tvingades kliva av i första halvlek.
Tränaren Henrik Huss gav laget och sin tränarkollega Henrik Löfvendal en eloge.

– Killarna ska ha en stor eloge för hur dem genomförde den olyckliga och oplanerade ”omstarten” av serien. Vi fick stänga ner all träning hela förra veckan, nu i måndags var vi halva styrkan på träningen och igår var det fortfarande stort ordinarie manfall. Ikväll (läs igår) är vi fyra ordinarie borta från startelvan så vi fick spela killarna på en del positioner där dom inte är så vana. Till råga på detta fick Jocke Jansson kliva av tidigt i första halvlek efter en förmodad sträckning så vi hade endast två avbytare.

– Så det var såklart ansträngande både fysiskt och mentalt. Trots dessa förutsättningar så lyckas killarna genomföra sina uppgifter exemplariskt utifrån taktiken. Angående taktiken så måste jag också berömma kollegan Lövendal som suttit och pusslat med olika uppställningar denna veckan när vi inte vetat vilka killar som vi kunnat ställa på isen. Han har ritat, strukit och ändrat en hel del inför den här matchen och ändå inte vetat hur manskapet skulle bli idag.

– Angående själva matchen gjorde vi 1-0 genom Iver Dillling som välförtjänt får sätta sitt första mål i Boltictröjan. Sen hade vi spel, kombinationer och hörnor, det luktde 2-0 några gånger. Gripen är ett mycket kompetent lag och när dom fick lite utrymme i tid och is så blev det farligheter. Dem vände på steken, men 1-3 i halvlek är ändå inte logiskt. Vi har ett bra snack i halvtid och killarna hade samma känsla som oss ledare, att vi spelade helt rätt och att vi kommer vända det här.

– Vi pratade om vissa små korrigeringar i vissa lägen men på det stora hela så kände vi att vi gjorde rätt saker och att vi kommer gå för det. Vi hade kontakt hela tiden med 2-3, 3-4 och 4-5. Vi skapade chanser och möjligheter hela vägen in. Att det i slutet blir några mål för Gripen till 4-8 beror på att vi såklart chanser lite på slutet då vi ligger under. På många sätt är det ändå ett fall framåt jämfört med den senaste matchen mot Tillberga (förlust med 2-3).

– Men dagens eloger och beröm betyder ingenting kl 14.00 på söndag. Då har vi en utmanande nattresa med nattåg från Gävle (dit vi åker buss kl 18.00 på lördag), sedan nattåg från Gävle till Boden med avresa kl 23.30, ankomst till Boden kl 10.00 och sedan buss direkt till Kalix. Så på många sätt en tuff helg men en jäkligt härlig utmaning som vi började ladda för redan i omklädningsrummet strax efter att matchen slutade ikväll (igår).

Målvakten Joakim Westberg tyckte följande om matchen;
– Det var en väl genomförd match från vår sida. Många spelare tillbaka från covid, väldigt nyligen och bara en-två träningar i kroppen.
– Känns som att vi ville mycket idag (läs igår) och jag hoppas att man kunde se det.
– Vi är bra defensivt och det vet vi redan, men idag (läs igår) gör vi även mycket bra offensivt och får även med oss hörnmål.

* Kalix på bortaplan, vad ska vi tro om motståndet?
– Ett lag som alltid är bra hemma och vassa på fasta situationer

Men det känns som chansen finns efter spelet ikväll (läs igår)?
– Ja helt klart! Vi kan kriga till oss poäng mot alla lag i denna serien

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop