Viktig seger på bortaplan mot Kalix

IF Boltic 00:11 14 februari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

Efter en fin insats hemma mot serieledarna Gripen Trollhättan i onsdags, åkte IF Boltic upp till Norrbotten och Kalix och tog hem två oerhört viktiga poäng. Karlstad-laget kunde vända 2–1 underläget i halvtid till seger 2–4.

 

bild15

– Det var väldigt bra med tanke på att Falu BS vann igår (läs lördag), det var en riktig krigarinsats, säger en av målskyttarna Ted Wiklund efter matchen.
Likt SM-finalen 2010 när snön verkligen öste ner över Studenternas IP i Uppsala bjöd Kalix på snöyra när Boltic spelade om viktiga poäng under söndagen. Man kunde inledda med ett ledningsmål efter bara två minuter. Andreas Eriksson som stod för två passningspoäng hemma mot Gripen fortsatte att spela fram. Mot Kalix serverade han Lucas Hovlund till 0–1.

– Det var en speciell match. Det snöade i första halvlek så efter 20 minuter så blev det mycket lyror och långa utkast. Vi hann göra 1-0 innan snön ställde till det och det blev mestadels lyror. I halvlek så styrde vi upp taktiken efter lyr-spel för snöandet fortsatte. Lagom till andra halvlek startade så slutade det snöa så spelet blev mest efter isen vilket var glädjande då vi är ett spelande lag och inte ett lag som har som taktik att mata lyror, berättar tränaren Henrik Huss efter matchen.

I slutet av den första halvleken kunde hemmalaget Kalix vända till 2–1 ledning. Niklas Sundqvist 1–1 och Tuomas Mokko 2–1 inom loppet av fem minuter.

I den andra halvleken inledde Boltic lika bra som i den första. Två minuter in pangade Elis Lindgren in en hörna. Åtta minuter senare hade Ted Wiklund på ett friläge gett Boltic ledningen igen.

– Det var ändå fortsättningsvis mycket lyft in mot vårt straffområde men vi täcker med kropp och huvuden/hjälmar och offrade oss helt vansinnigt bra. Hörnruset var formidabelt och krigarinsatsen var mäktig, berättar Henrik Huss.

– På slutet var det riktigt nervöst då födelsedagsbarnet Erik Wallman fick sin tredje utvisning och därmed fick lämna isen (lindrigt matchstraff) och vi fick ännu mer lyft och press emot oss när vi leder med 3-2 och Kalix såklart går hårt mot oss med allt dom har.

– Vi får ett frislag på offensiv planhalva efter kanten i detta skede. Då lyckas Jacob Bucht få bollen och tråcklar och krånglar och kommer in i Kalix straffområde där han blir fult tacklad.

– Våran Kalixpôjk Elis Lindgren får lossa kanonen på hemmaplan och punktera matchen med detta 4-2 öppet. Elis smaskade för övrigt in en hörna också. Både vi och Kalix ledare var överens om att det skottet var nog det hårdaste hörnskottet som avlossats på Fomab Arena.

– Vilt jubel och firande efteråt. Nu sitter vi i bussen på väg till Kallax flygplats och bara njuter!

Elis Lindgren var givetvis glad över matchen;

–  Extremt viktigt. Det är tajt med poäng nu och för att vi ska klara oss undan ett kval så krävs det att vi plockar så mycket vi kan.
– Det är bra för lagkänslan också att få åka på en lång resa tillsammans och plocka med sig en riktigt skön vinst. En bra känsla i truppen nu, berättar Kalix-fostrade Elis.

* Berätta om målen?

– Första målet gör Adde (Andreas Eriksson) en bra prestation då han går runt och skickar in bollen till Lucas som stänker in den. Andra målet får jag ett kanoninslag på hörnan och bara sätter upp den. Tredje är Ted galet kylig och rundar målvakt och lägger in den.
– Fjärde så drar jag bara till bollen på straff och den sitter, berättar Elis om målen.

Elis avrundar;
– En stark kämpainsats som vanligt, riktigt stabilt bakåt. Sen så är vi bra effektiva framåt också.
– Mycket lyft då det var snöstorm nästan hela matchen så var bara inställningen som räknades idag.

Närmast väntar IFK Kungälv på svårspelade Skarpe Nord på fredag.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop