Stark seger i snökaos mot Kungälv

IF Boltic 21:09 18 februari, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

bild11

IF Boltic följde upp segern borta mot Kalix med ännu en seger när man på bortaplan besegrade IFK Kungälv med 2–4 (2–2). Därmed har man satt sig i en fin sits inför dem avslutande matcherna i allsvenskan.

– Det finns inte så mycket av spelet att ta med sig, jag tycker att inställningen och aggressiviteten var bra. Det blir inomhus nästa match, då får vi spela mer efter isen, säger Elis Lindgren efter matchen.

Boltic tog kommandot målmässigt borta mot IFK Kungälv på Skarpe Nord. Gustav Jansson hittade målet efter bara åtta minuter. Ett mål som var forwardens 14 på 19 matcher.
Kungälv kunde komma tillbaka och också ta ledningen, 1–1 (Patrik Sunnanängs) tio minuter, 2–1 (Hugo Andersson) 29:e minuter, innan Albin Ottosson gjorde 2–2 efter 44 minuters spel ungefär.

Det var mycket kamp i matchen som präglades av rådande väderlek. Boltic fann styrka i dem tillresta supportrarna som lyfte fram laget. Jacob Bucht kunde hitta fram till Johan Hesselbom som kunde göra 2–3 i matchminut 54.

– Otroligt kul att de kommer och stöttar oss. Att de står där i detta väder och bara nöter på hela matchen är fan stort, äkta Boltichjärtan, säger Elis Lindgren och fortsätter;
– Dem gav oss mycket energi och dem var en av anledningarna till att vi klarade av att kriga oss igenom den här matchen.

På slutet kunde Andreas Eriksson spika resultatet till 2–4 med sex minuter av ordinarie matchtid kvar.

– Riktigt dåligt underlag det var 100 procent inställning idag, bollarna flög i luften och vi var starkare på första boll, tycker Elis Lindgren som avrundade;
– En jävligt skön seger efter en bra träningsvecka.

Avståndet ner till närmaste laget under negativt kval är nu fem poäng, dock har Falu BS en match mindre spelad. Boltic innehar den nioende-plats i en haltande tabell. Karlstad-laget har förhoppningsvis bara fyra matcher kvar på säsongen. Närmast väntar IFK Kungälv hemma på onsdag.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop