Boltic avslutade serien med förlust

IF Boltic 19:56 6 mars, 2022 bandyallsvenskan 2020/2021

IF Boltic avslutade säsongen på hemmaplan när man förlorade med 2–6 (0–3) mot Lidköpings AIK, som i och med segern tog sig till elitseriekval.

– Trots en lam första halvlek var ändå med, vi borde ha haft en straff och ett friläge som felaktigt blev avblåst för offside. I den andra halvleken tycker jag att vi var det klart bättre laget och skapade mer, men vi fick inte in bollen, säger tränaren Henrik Löfvendal och fortsätter;
– Det är den sista lilla skärpan som inte riktigt var där, samtidigt känns det som domaren inte vågade blåsa emot Lidköping, för 2–6 speglade inte matchen.

Boltic ryckte upp sig i slutet av säsongen och tog fyra segrar i rad. Men man avslutade med två förluster, dels 6–4 borta mot Falu BS och igår blev det 2–6 hemma mot ett Lidköpings AIK som jagade elitseriekval. Lidköpings seger grundlades i den första halvleken där man kunde gå ifrån till 0–3. Dock så vara det många som tyckte att Lidköpings 0–2 mål var hög klubba och aldrig skulle godkännas.

I den andra halvleken lyfte sig Boltic lite grann och hade kunnat komma närmare LAIK. Men när det inte gick vägen kunde gästerna göra ytterligare två mål innan Karlstad-laget reducerade två gånger om. Först genom Andreas Eriksson och sedan Elis Lindgren. Gästerna utökade dock ledningen och fastställde resultatet till 2–6.

Jacob Bucht stod för passningen till Andreas Erikssons 1–5 reducering, därmed slutade han på nio mål och 37 pass under säsongen på 23 matcher. 46 poäng och en tredjeplats i poängligan. Poängligan vanns av Gripen Trollhättans Johan Esplund, 20 mål och 50 assist, 70 poäng. Tvåa var Johan Sundquist Kalix, 45 mål och tolv passningar, 57 poäng.

– Det kändes som att vi hade det mesta emot oss blåsmässigt, vi spelar bra men har lite problem på deras tredjedel i första halvlek, det var mycket bättre andra, synd bara att målen kommer så sent, säger Elis Lindgren och fortsätter;
– Vi har många lägen att göra mål på och jag tror det hade blivit en annan match om vi gjort första målet i minut 70 eller tidigare istället.

* Hur har du upplevt säsongen som sådan?

– En strulig säsong med otroligt mycket skador och sjukdomar, själva spelet tycker jag vi kom in i ganska fort före jul, men vi hade problem med målskyttet men där tycker jag det blev bättre och bättre efter hand. En stark säsong av grabbarna trots alla motgångar, tycker Henrik Löfvendal.

Boltic slutade på en niondeplats och Henrik Löfvendal tackar för stödet under säsongen;
– Det har varit bra under säsongen, trots att vi inte har fått ta in så många, man har också märkte av det vid sidan av, säger  Henrik Löfvendal. För stödet för IF Boltic är stort i Sverige.

* Vad ska Boltic ta med sig till nästa säsong?

– Att vi har ett grundspel där vi börjar bli mer och mer trygga i, sen vårt försvarsspel är ju topp fem i allsvenskan, avrundar Henrik Löfvendal.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop