Segersviten bröts mot Falu BS

IF Boltic 22:06 3 mars, 2022 bandyallsvenskan 2021/2022

Det ville sig inte för IF Boltic när man förlorade säsongen sista match på bortaplan mot Falu BS med 6–4 (4–1). Därmed förlorade Karlstad-laget dem båda mötena med Dala-laget.

– Matchen var fartfylld och intensiv. Det var ett hungrigt Falun som kom till spel och vi var inte riktigt med i huvudet ifrån början, säger Carl-Filip Olsson som vaktade Boltic-målet.

Trots fyra raka vinster fram till matchen borta mot redan negativa kval-klara Falu BS, kunde hemmalaget gå ifrån tidigt i den första halvleken. David Forsell hade en fin halvlek där han hittade rätt två gånger om. Philip Östlund och Eskil Hjelm gjorde dem två andra målen. Andreas Eriksson hittade rätt för Boltic.

– I den första halvleken är vi inte där, inget fungerade egentligen men vi borde kanske ha gjort något mer mål i den första ändå, sade spelande tränaren Henrik Löfvendal efter matchen.

Boltic svarade sedan för en bättre andra halvlek, en halvlek som laget vann med 2–3. Men det räckte inte till poäng, för Falu BS höll undan och vann med 6–4.

– Vi gjorde ett försök och borde ha vänt tycker jag, men deras målvakt (Patrik Hedberg) var grymt bra idag (läs igår). Det märktes också att Jacob Bucht, Gustav Jansson och Lucas Hovlund inte var med. Sen fick Iver Dilling kliva av i den andra halvleken.
– Vi hade bra lägen i den andra halvleken, tycker Henrik Löfvendal som själv spelade;
– För egen del var det givetvis kul, men jävligt surt att jag inte lyckades få in bollen, jag hade några lägen

Målvakten som vaktade Boltic-målet i matchen Carl-Filip Olsson var lite besviken på sig själv.

– Det är alltid kul att spela matcher. Men jag är besviken på mig själv att jag inte kunde bidra med det lilla extra idag (läs igår) som hade hjälpt laget i den första halvleken.

* Vad går det att ta med sig till Lidköpings AIK på hemmaplan på lördag?

– Vi ska ta med oss andra halvlek, att vi som Boltic aldrig ger oss oavsett vad det står på tavlan. Vi ska göra ett grymt avslut på denna säsongen, säger Carl-Filip Olsson.

– Att vi aldrig ger oss och att vi vänder på en dålig start. Både jag, Mattias Svensson samt en skadad Daniel Rönning och Albin Ottosson kämpade på, säger Henrik Löfvendal.

Andreas Eriksson, Gustaf Andersson och Ted Wiklund svarade för Boltics mål i den andra halvleken. Närmast väntar Lidköpings AIK på hemmaplan, en match som är den sista för säsongen och som bokför den första säsongen inom väggarna på nya Tingvalla Isstadion.

Anders Bo Gunnar Andersson
anders.andersson@andersa.se

 

 

 

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop