Backman kommer hem

IF Boltic 21:28 6 maj, 2022 Allmänt

Backman_2000x1125 (1)

Ett välbekant ansikte vänder hem till Karlstad. Notoriske målskytten Gustav Backman har skrivit på för Boltic, efter två säsonger i Falu BS.

Gustav Backman gjorde under tre säsonger i Boltic mäktiga 72 mål på 71 matcher och gjorde sig känd som en av bandyallsvenskans vassaste avslutare. Inför säsongen 2020/2021 tog han bandytrunken och skrev på för Falu BS, som då satsade offensivt. Men de två säsongerna i Dalarna har inte alls blivit vad Backman hoppats på. Han har åkt på flera längre skadeperioder och inte kommit upp i samma nivå som tidigare säsonger. 30 mål har det ändå blivit, i ett lag som fick kvala sig kvar i allsvenskan i vinter.

Tillbaka i Boltic igen – varför?

– Det är flera delar. Framför allt är det familjeskäl; vi ska ha barn om en månad och vill komma närmare våra familjer. Sen ska jag inte sticka under stol med att det varit en besvikelse sportsligt i Falun. Varken jag eller laget har kommit upp i nivå, säger Backman.

– En annan faktor bakom beslutet är att jag känner ”Henke” (tränare Henrik Löfvendahl) väl och är trygg med honom som tränare.

Du har mött Boltic de senaste säsongerna, vad säger du om laget?

– Det jag sett och mött har varit ett väldigt starkt lag defensivt. Sedan jag lämnade har man fått in många unga killar, så jag tror det är ett hungrigt gäng som vill tävla på varje träning och verkligen vinna, säger Backman.

Hur summerar du de här två åren i Falun?

– Det har varit tungt, men lärorikt i längden. När det går tungt för laget och en själv så får man slita extra. När det aldrig tippar över och blir till något positivt så får man jobba med sig själv. Jag känner mig jävligt revanschsugen och det ska bli kul att spela på bra is varje pass.

Bolticpubliken känner dig som en sylvass målskytt – är det samma spelare som återvänder?

– Ja, i stort sett. Jag känner mig trygg i att jag kommer hitta tillbaka till målskyttet. Sen är ju min spelstil att jag sliter och är lite grisig och skapar lägen. Sen är jag en spelare som behöver adrenalin, så det ska bli fantastiskt att komma ut i nya hallen och spela inför Boltic Blues igen. När vi möttes i premiären senast var det bara 80 personer i publiken, men en sådant sjukt tryck. Det kommer bli helt galet i nya hallen, säger Backman.

Läget i truppen

Nyförvärv: Gustav Backman (f), Falu BS

Förluster: Victor Carlsson (libero), Gripen, Albin Ottosson (mf), Nässjö, Gustav Andersson (f), varvar ner.

Dela på Facebook Dela på Twitter Visa kommentarer
Gilla på Facebook Följ på Twitter Följ på Instagram Besök vår webshop